16.6.05

Lankaähky!

Tilasin lankaa Novitan nettikaupasta. Kaikki alkoi siitä, että huomasin Butterflyn olevan tarjouksessa 1,50/100g kerä. Hamstrasin sitä sitten luonnonvalkoista, mustaa ja tummansinistä. Sitten huomasin tarvitsevani lisää Floricaa. 100% villaa kannattaa aina ostaa! Florica maksoi vaivaiset 1,20/50g, joten sitä lähti itselle Fair Isle-neuletakkiin ja Jannelle tummanharmaata ohueen villapaitaan, joka saa korvata sen tummanharmaan Alpaca-neuleen, jota ei koskaan neulottu langan kadottua kaupoista. Floricaa ostin vielä vähän lisää varmuuden vuoksi, jos vaikka innostun neulomaan kirjoneulelapasia. Ei sillä, etteikö lankaa jo ennestään olisi ollut... Ostin vielä Kid Mohairia, koska sitäkään ei enää kaupasta saa. Vihreää olen etsinyt jo pitkän aikaa, tarkoitukseni on neuloa siitä itselleni Fanni-poncho. Ostin lisäksi joululahjoja varten mustaa Kid Mohairia.

Sitten seuraakin ongelma: mihin majoitan uudet lankaystäväni, yhteensä 3,7 kg?! Pakastimeenko, viimevuotisten mansikoiden taakse? Vai ostanko lisää "gradumappeja" ja piilotan langat niiden sisään? Gradu näyttäisi edistyvät epäilyttävän huimaavaa vauhtia, joten se ei ehkä ole hyvä idea. Lisää ideoita?

Vai vaihdanko hienommat alusvaatteet ja menen peiton alle odottamaan avomiestäni ja tunnustan lankaostokseni siinä sivussa....

Sitä paitsi, ainakin kaksi kiloa langoista on menossa miehelle tai hänen sukulaisilleen! Ja pakko kai minun oli lankaa hankkia, jos meinaan niitä joululahjoja itse tehdä!

4 kommenttia:

 1. *ähkii mukana* Mullekin on tulossa tilaus Novitasta, samaisista syistä... Kuin vanha kunnon Sulo Vilén, "kun sai niin halvalla". Ja oikeasti alkaa olla sellainen olo että olen ihan hullu kun lankaa pitää ostaa joka suunnasta eikä mitään ehdi neuloa :-/. Ainoa lohtuni on viime päivinä ollut tietoisuus siitä, että en suinkaan ole ainoa jolla on tällainen paha taipumus ;-)

  VastaaPoista
 2. Onpa se hyvä etten Novitan klubiin kuulu ;-) Vilmiinan putiikki on mulle ihan tarpeeksi pahasta, ensi selauksella sain itseni vielä hillittyä. Tosin floricaa tekisi mieli, tuo fairisle kirja on hyllyssä alkanut ilmiselvästi hyppiä siihen malliin että siitä pitäisi jotain tehdä...

  VastaaPoista
 3. Anonyymi17.6.05

  Kyllä tuossakohtaa varmaan ne hienommat alusvaatteet olis meillä ainakin kaivettava... vaikka ei se ukko pahemmin meikäläisen ostoista mussuttele ;)

  "nimimerkillä. kymppitonnin kalastusvehkeet kaapissa tilaa viemässä"

  VastaaPoista
 4. En mie vielä ole kertonut... Itse asiassa taidan ottaa mallia Atrian mainoksesta (hyvä ruoka, parempi mieli!) ja kertoa lankaostoksista vasta kun mies on ruokittu!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!