26.10.05

Keittiöunelmia

Ilta vierähti rattoisasti Puustellilla. Jatkoimme alustavia keittiö- ym. suunnitelmia klo 15 jälkeen ja astuimme ulos kaupat tehneenä klo 19 jälkeen! Mitäpä siellä sitten saatiin aikaan?

Ihan kaikkea ei päätetty ja osa viime kertaisista suunnitelmista vaihtui. Ja käsittelyssä oli vasta alakerta! Yläkerran vuoro on sitten joskus myöhemmin...Keittiö pysyy (ja varmasti) perinteisenä maalaishenkisenä, ovet ranskanpähkinän väriseksi petsattua koivua yksinkertaisella peilikuviolla, koneet rosteria, EI integroituja kodinkoneita (yllättäen tiskari tulee ehkä tällä tavalla kalliimmaksi!), pöytätaso järkisyistä (raha+käytäntö) laminaattia, väristä (eli ruskean puun sävystä) käydään neuvotteluja. Lattian laatan värikin meni uusiksi. Suklaanruskea olisi ollut liian tunkkainen, nyt pitää löytää tarpeeksi kaunista beigeä tjsp.

Eteiseen tulee alumiinilistaiset kirkkaat peiliovet, runko ranskanpähkinänsävyä. Kuistille penkkitaso ihan vaan jotain valkoista. Vessaan tulee jännä harmaapintainen melamiini, iso peili ja tummemman harmaa pöytätaso. Yhteen kaappiin tulee maitolasia. (Kuulostaa kauhealta, mutta oikeasti se ovimalli oli aikas kiva). Kodinhoitohuoneeseen tulee samaa melamiiniovea, mutta beigenä. Tasot vaaleaa harmaata, lattia tummanharmaata laattaa. Sama laatta jatkuu pesuhuoneeseen.

Makuuhuoneen oviratkaisusta on jopa valmis kuva.
(Laitan kuvan kaiken uhalla. Herra Puustelli voisi laittaa sivuille enemmänkin käteviä mainoskuvia! ;D)Tosin ilman noita koiria ja seinän väriä! ;D Makuuhuoneeseen oli "pakko" valita liukuovet (4 kpl), koska reunimmainen kaappi olisi jäänyt oven taakse. Itse asiassa ovisysteemi ei tullut sen kalliimmaksi, vaikka sitä aluksi pelkäsin. Oikea makuuhuoneen seinän väri on meillä molemmilla päässä, mutta missään sitä ei ole vielä tullut vastaan.
Vielä pitäisi valita vetimet... Voihan vedin!

6 kommenttia:

 1. Kuulostat virkeältä ja innostuneelta! Valitse käteensopiva vedin...

  VastaaPoista
 2. Pirkko27.10.05

  Hih, onpa hauska lukea teidä kalustevalinnoista! Mä olen niin samassa vaiheessa. Meillekin tulee tumman ruskeaa laminaattia tasoihin (pähkinä) ja piti tulla ruskeaa laattaa lattiaan, mutta kun en kerta kaikkiaan löydä sopivaa, niin täytyy kaiketi siirtyä beigeen =) Oviksi valittiin kalvo-ovet, kun on tuota åerhettä, niin se on kai kestävin. Vetimen löysin tuolta: http://www.hahle.com/Tuoteluettelot/vetimet_2005_x.pdf , meille tulee se 770rst. Se on kaareva, siro, käteen sopiva ja riittävän eleetön. Kuvasta ei kumminkaan näe tarpeeks hyvin, vaan noita pitää käydä ihan kattelemassa. Makuuhuoneen liukuovetkin teillä näyttää jotenki aika tutun oloisilta =) Eiks ookin kivaa tää vaihe!!!!

  VastaaPoista
 3. Pirkko27.10.05

  Ai niin, piti vielä mainita noista vetimistä, että uskomattoman monet noista on nikkelistä tehtyjä. Mä en ainakaan meidän allergiaperheeseen uskalla moisia hankkia.

  VastaaPoista
 4. No niin, nythän sitä vauhtiin pääsee, ei ole tarvinnut tuota tehdä kun valmiina sai, mutta kaikenmoista täälläkin tarvittaisiin vieläkin... mm vetimiä.

  VastaaPoista
 5. olipas todellakin mukava lukea suunnitelmistanne. mutta mitä! eikö "melkein täyden palvelun" herra Puustelli teekään blogissa esiteltäviä kuvasovituksia oman blogikissan kuvalla?? tässä lienee palvelualoitteen paikka!
  :)

  VastaaPoista
 6. ihanalta kuulostaa! se on kyllä todella haastavaa päättää tuollaisista asioista, kun kuitenkin täytyy olla sitten pitkään tyytyväinen ratkaisuunsa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!