2.4.06

Eräänä aurinkoisena sunnuntaipäivänä...

sunnuntaipäivän ratoksi hieman korjattavaa...

...tunnollinen neulojamme korjasi luetunymmärtämisen ja matematiikan testejä kuusi tuntia (klo 9.30-15.45). Sen jälkeen hän jatkoi kuuliaisesti kerran puretun hihan neulomista.

Plääh! Novitan luonnonvalkoinen Samos loppui kesken. Olisin ehkä hikisesti saanut neulottua viimeisenkin hihan loppuun, mutta kaulukseen asti lankaa ei olisi riittänyt. No, mitä tekee neuloja? Lähettää hätäkutsun Novitalle lauantaina ja ihmettelee miksi kukaan ei vastaa. Kuvitella, lauantaina! Sitten neuloja tekee paniikkiratkaisun ja purkaa toisen hihan. Ja neuloo sen kapeampana. Ribbihän joustaa, eikö niin? Ja kapeampaan hihaan kuluu lankaa vähemmän, joten ehkä neuloja saa neuletakkiinsa kauluksen.
Huomasin, että en ole vielä esitellyt viime lauantaisia lankaostoksia enkä uusia neulekirjoja.

Viime lauantaina ostin Joen Langasta vaaleanharmaansinertävää Garnstudion Alpacaa, joka päätyi Annikan blogiin. Ostin myös harmaata vauvalankaa (ehtaa tekokuitua). Ei, meille ei ole tulossa vauvaa! (rouva ei pidä vauvoista, lapsista kyllä) Langasta tulee jokin erittäin söpö ja hieno neuletakki tuttavien vauvalle, joka syntyy ihan kohta. (Parasta olisi siis saada ne p...hanan hihat valmiiksi pian).


Joen langasta löytyi myös langat kesäkassiin. Penkoessani lankoja kuvausta varten huomaisin tilanneeni Novita Klubin kautta Tennesseetä ja Kotiväkeä, mutta mitä niitä kuvaamaan, ne ovat luonnonvalkoisia.
Vasemmalla Sirdarin vauvalangat, keskellä kassilangat, ja oho! Kaksi kerää Havaijia. Piti vaihtaa parkkirahaa...


Ja sitten neulekirjoja. Tilasin Amazonilta seuraavat kirjat.
Lavish Lace oli pienoinen pettymys. Ehkä siitä syystä, että selasin viime lauantain neuletapaamisessa Tiina K:n hienoa huivikirjaa. On tuo Lavish Lacekin ihan kiva, mutta ei mitään Folk Shawls-kirjaan verrattuna.
Tykästyin 25 bags to knit-kirjaan, vaikka siinä toistuvatkin samanlaiset laukut, vain väri muuttuu. Helppoja ohjeita aivottomaan neulontaan!Täydensin Harmony Guides-sarjaani kahdella neulemallikirjalla. 250 creative knitting stitches sisältää jonkin verran palmikoita, ristiinneulottuja silmukoita ja mosaiikkikuvioita. Toinen kirja on virkkauskirja, josta löytyi paljon uusia malleja.

Ja nyt hampaat irvessä hihan kimppuun! Ikinä ennen ei ole lanka loppunut kesken tai mikään neuletyö tökkinyt näin pahasti.

1 kommentti:

  1. Myöhästyneet 2 v onnittelut, työt ja reissut vaikeuttaa kummasti bloggaamista (ja sen lehden hakemista ja tän toisen tuomista takaisin). Koitahan saada paita valmiiksi, tosin kai olet kuullut että työn voi jättää keskenkin? ;-)

    Mä haluun nähdä ton Lavish Lace -kirjan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!