2.6.06

Karjalasta kajahtaa!

Maakuntalaulun loppu kajahti taas kuuluvasti Joensuun Laulurinteeltä Suomen suven avauksen lopuksi. Itse laulutilaisuus sujui hyvinja leppoisasti auringonpaisteessa päivän sateen jälkeen. Lasten (ja minun) suosikki taisi olla MCPölyn Kaikki hyvin täällä, jonka kertosäkeeseen tuhatpäinen lapsikuoro yhtyi:

”Meil on kaikki hyvin, kaikki hyvin täällä
vaikka ollaan kaikesta etäällä
meil on kaikki hyvin, kaikki hyvin vielä
et voitais auttaa niitä, jotkei pysy tiellä”

Niinpä! Toisten huomioonottamisesta ei vain ollut armailla vanhemmilla kotimatkalla hajuakaan! Oma farmarivolvo tai mersu tungettiin pienimpään rakoon, toisille ei vahingossakaan annettu tietä. Parhaillaan kolme-neljä autoa tunki samaan rakoseen ja torvet soivat… Liikenne ei sujunut pätkääkään. Tai siis sujui perijoensuulaisittain kenellä isompi auto, sillä etuajo-oikeus.

Istuin kuumassa autossa puoli tuntia ennen kuin pääsin edes peruuttamaan auton pois parkista, ja olin kuitenkin melkein ensimmäisiä kyseisellä parkkipaikalla… Kymmenen kilometrin kotimatka kesti tunnin! Kieltämättä ihmetyttää, miten selvät aikuiset ihmiset saavat aikaan pahemman ruuhkan kuin humalaiset rokkarit. Enkä tarkoita nyt pelkästään autoilua, koska suurin osa rokkikansasta on liikkeellä jalan. Vaan kun ihan raviradan sillalla kävellessä tönittiin ja kiilailtiin. Kylläpä siinä taas näytettiin hyvää esimerkkiä (omille ;D) lapsille! Hassua miten humalaisten kanssa ei ikinä ole ollut vastaaavaa ongelmaa, vaikka itse onkin joskus sattunut olemaan selvin päin! :)

Huomenna pitäisi saada auto parkkiin kevätjuhlaan. Opettajien nimetyille paikoille ei ole asiaa, ne on varattu Hyvin Tärkeille Vanhemmille.. :( Onneksi suurin osa vanhemmista on täysjärkista ja erittäin mukavaa porukkaa. Poikkeuksia löytyy aina ja juuri he ikävä kyllä jäävät mieleen...

P.S Tarkkailkaapa kympin uutisia, josko vaikka vilahtaisimme loppukevennyksessä. Juhla oli kuitenkin onnistunut ja eiköhän se hyvä mieli sieltä tule, kunhan saan pahan olon purettua. Olemme G-katsomon yläosassa.Miulla on pitkä valkoinen takki ja ruskeat hiukset.. ;D (eikä meitä siellä lavalla olekaan kuin n. 6 000...)

1 kommentti:

  1. me käytiin siellä myös. jätettiin auto kauas ja käveltiin ja kun lähdettiin ennen laulujen loppumista, päästiin ruuhkattomasti kauppaankin. kuulostaa ihan joensuulaisilta...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!