6.6.06

Näytenumero

Sain postissa Suuren Käsityölehden näytenumeron MeNaiset-lehden kylkiäisenä. Saan luettua lehden aina äidin luona, joten se on yksi syy, miksi en ole tilannut kyseistä lehteä (tai no, tilasin sen vuodeksi Imatralla asuessamme). Toinen syy on se, ettei lehdellä ole tarjota minulle juuri mitään. Neulon, virkkaan, ompelen ja osaan kirjoakin, joten periaatteessa lehden pitäisi täyttää kaikki toiveeni. Vaan kun ei.

Kesänumerossa oli oikein sukkaliite, jota mainostettiin lehden kannessa. Jipii! Odotin tietenkin erilaisia kantapäitä ja kärkikavennuksia, mutta liitteestä löytyikin kymmenkunta melko tavallista sukkamallia. Erikoisin sukka taisi olla varvastossusukka, jollaiset neuloin jo omasta päästä. Muut neuleohjeet taisivat olla Garnstudion ohjeita, jotka olen käynyt kurkkimassa jo aikapäiviä sitten ja pystyn ne neulomaan ruotsiksikin.

Ompelumalleista ei jäänyt juuri mitään mieleen. Muutama paitapusero ja paljon lastenvaatteita. Ja sitten tukuttain ideoita mökkituliaisiksi. Eipä ole vaikeuksia vastata kieltävästi pian perään soittavalle lehtimyyjälle (olen tehnyt kiellon puhelinmyynnistä, mutta osa soittaa silti..). Tässä lehdessä ei ollut edes yhtään Rowanin mallia, joiden takia olen äidiltä lehteä kuolannut.

Laskurissa pamahtaa kohta kasarituhat täyteen. Siihen asti voi jättää ideoita mitä neuloisi langoista.

Edit: Piip! Piip! Piip! Peli puhallettu poikki. Lellu kerkesi viimeisenä mukaan!

10 kommenttia:

 1. Minä olen myös ollut aika pettynyt ko. lehden tarjontaan. Harmi. Ei ole kovin paljoa vaihtoehtoja suomalaisten lehtien suhteen.

  VastaaPoista
 2. Minusta lehden taso on mennyt loivaa alamäkeä, vai miten voi selittää sen, että löydän hyviä ohjeita vanhemmista lehdistä...

  VastaaPoista
 3. nipsu6.6.06

  Minä olen pettynyt siihen että lehdet (esim. Moda) ovat pullollaan netin ilmaisohjeita, vaikka nyt se sama Garnstudio ja niistä joutuu sitten maksamaan.Joillekin ehkä käännös on tarpeen mutta minäkin ruotsia täysin taitamattomana pystyn neulomaan heidän ohjeiden mukaan. Heidän sivuillaan on myös hyvä neulesanakirja.

  VastaaPoista
 4. Minä saan lukea lehteä anopilla, joten ei ole ollut tarvetta tilata. Ja tuolla sisällöllä en kyllä tilaakaan! Joskus lehdessä on ihan toteuttamiskelpoisia ideoita, mutta valitettavan harvoin. Harmi kyllä, olisi kiva tilailla myös suomalaisia käsityölehtiä.

  VastaaPoista
 5. Joo sukkaliitteessä ainut positiivinen juttu oli se pitsisukan ohje, jota olen etsinyt pitkään. Muuten oli taas kerran ihan turha numero.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi6.6.06

  Olihan Rowania! Slipoverit miehelle ja naiselle :)

  tippi

  VastaaPoista
 7. Pakko todeta... 79998, eli lähellä on..

  VastaaPoista
 8. 80000 paukkui rikki... nyt! Kyllä mohairit ihan selvästi haluavat olla BO! (johtuisikohan tämä nyt siitä, että niin kovasti BO:ta yritin viikonloppuna aloitella?)

  VastaaPoista
 9. 80 002

  samaa mieltä käsityölehdestä.....

  VastaaPoista
 10. Kyseisestä lehdestä samaa mieltä, vaikka tuleekin vielä kotiinkannettuna. Ja punainen lanka on ilmiselvästi joku huivi, ihan mikävaan, mutta ilmiselvästi huivi.
  p.s. 80 000 menny jo aikaa sitten ;))

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!