17.11.06

Salaisuuksia

Salaisten neuleyllätysteni kohde oli Marja Lankavaraston pienennysblogista. Koska unohdin kuvata osan lähettämistäni paketeista, niin voitte käydä katsomassa pakettejani Marjan blogissa.

Elokuun paketissa oli vaaleanpunaista Merinosilkkiä ja silmukkamerkkejä ja lakua.

Syyskuun paketissa oli itse kasvivärjäämiäni villalankoja kaksi kerää, hopeatoffeeta ja kynttilöitä.

Lokakuun paketissa oli neulomani alpakkainen huivi, Addin pitkät pyöröpuikot, Body Shopin käsivoidetta ja Lindtin suklaata.

Marraskuun paketissa oli kaksi virolaista lapaskirjaa, kaksi kerää Sisua, Addit ja bambuiset sukkapuikot.

Jotta postaus ei olisi tylsä kuvaton, niin esittelen nyt syyskussa kasvivärjäyskurssilla värjäämäni langat. Kaksi kerää näistä päätyi siis Marjalle. Aiemmin en näitä uskaltanut esitellä, tiedättehän... paljastumisen pelossa! :)


Vasemmalta: koivu, pietaryrtti, limanuljasta, nokkonen, marja-aronia, jäkälä, koivu-sipuli (jälkiväri) ja haaleanvaalea verihelttaseitikki.

Tässä vielä langat kuivumassa:Valmistuneita neuleita ja virkkauksiakin olisi esitellä, mutta en nyt jaksa kuvata. Esittelen kaikki pienet räpellykset sitten kerralla...

3 kommenttia:

 1. kauniita värejä olet saanut. miten värjäsit marja-aronialla? ite sain joskus kauniin vihreää, joka ei pysynyt. liemi oli kyllä kauniin väristä, violetti-purppuraa.

  VastaaPoista
 2. Routa: marja-aronia on marjoista keitettyä lientä, määriä en tiedä, koska oli erään toisen kurssilaisen tekemää. Puretusaineena kaikissa on aluna. Marja-aronian väri ei kuulemma kestä kovin hyvin, vaan haalistuu pesussa, kuten muutkin marjoista keitellyt liemet..

  VastaaPoista
 3. Anonyymi7.9.09

  itse marja-aronialla värjätessä huomasin, että väristä tuli upea purppura kun liemen pH oli hapan, ts. lisäsin keittoveteen etikkaa ja huuhtelin langat etikkaisessa vedessä. (täytyy varmaan jatkossa pestä neutraalilla pesuaineella..?)
  Jälkiliemen neutraloin soodalla jolloin väri muuttui ja langasta tuli vaalean sinistä. Huuhteluissa en käyttänyt etikkaa. Katsotaan pysyykä väri

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!