6.3.07

Mohairia

Mohairia mohairin perään... Sain viimein Lankahamsterikuukauden mohairtakin kuvattua. Alunperin en ollut laittamassa takkiin nappeja, mutta löysin Joen Langasta takkiin täydellisesti sopivat napit. Itse asiassa ostin nappeja kahdet, turkoosit ja tummanruskeat puuhelmet, samoin kuin kahta väriä satiininauhaa, mustaa ja oliivinvihreää.

Ennakko-oletuksista huolimatta takista tuli täydellinen! Lankaa kului vaivaiset 220 grammaa, joten takki on ihanan pehmeä. Neuloin takin M-koossa, mutta pituus on pidempi kuin L koossa. Samoin hihat ovat liki 5 senttiä ohjetta pidemmät (ohjeessa hihat näyttävät mallin päällä aivan liian lyhyiltä). Nappien kiinnittämistä mietin pitkään siksi, että takkiin ei tullut varsinaisia napinläpiä, vaan napit kiinnitetään pitsin reikiin. Ei kovin käytännöllistä, tai luulen, että napittaminen tasavälein on aika hankalaa. Mutta ei se mitään! Neuletakista tuli sen verran väljä, ts. pitsineule joustaa niin reilusti, että neuletakin saa helposti puettua ja riisuttua avaamatta nappeja. Tämä on samalla ensimmäinen Project Spectrum-neuleeni.Lanka: Sandness Kitten Mohair, petroli 220 g
Puikot: Addi nro 3

Malli: Moda 2/2006Ja koska mohairin neulominen on niin inhottavaa, niin aloitin sitten välipalana neuloa tilaustyötä tädilleni. Täti ihastui radioaktiiviseen lapamatooni niin paljon, että halusi samanlaisen huivin. Väriksi valitsin vihreän, mutta paljon kauniimman langan, eli kaapissa vuoden päivät marinoituneen Jo Sharpin Infusion Kid Mohairin. Väri taitaa olla nimeltään kamomilla.


Nyt se näyttää vielä toukalta...


Ja sitten seuraa virallinen terveysosio. Sain eilen terveen paperit. :D Tai no, en papereita, mutta PCO:ta ei näillä näkymin ole. Aloitin sitten uuden hormonikuurin, tällä kertaa puoli vuotta. Ehkä minusta sitten tulee entistä naisellisempi...

5 kommenttia:

 1. Anonyymi6.3.07

  mikä on PCO?

  VastaaPoista
 2. Ihana neuletakki!!Satiininauha tekee kivan säväyksen!
  Mä kans katoin sitä lehden kuvaa,että hihat oli lyhyen näköiset..

  VastaaPoista
 3. Nätti takki ja ihana väri.

  Ja minä kun pidän sua jo valmiiksi naisellisena. :o) Tai mistäs mä sen tietäisin, mutta sellainen fiilis vaan on tullut. Onnea yritykseen. :o)

  VastaaPoista
 4. Hmm. minä olen Laure Morin-Papuselta saanut sen käsityksen että PCO:sta ei pääse eroon, mutta se voi lievittyä.. mutta jos olosuhteet tulevat otolliseksi.. se voi uudelleen villiintyä. Ja kaiken kaikkiaan se kumuloituu myös pysyvästi sokeriaineenvaihduntaan.. mutta tää on vain mun käsitys.
  Mulla kaksi lasta hoidoilla juuri pco:n takia..ja tämä nuorin on sitten luomuvahinko.. Mulla kun kilot on yli 83 niin on kierto.. alle sen.. ei ooo.. ( ja kun on yli 83 kg on bmi:kin lahjakkaasti yli 36..)
  Mutta hyvä jos helpommalla pääset :)

  VastaaPoista
 5. Tellu-Tellervo6.3.07

  Tosi kaunis naisellinen neule.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!