25.3.07

Ruukkupuu

Minun teki sitä kovasti mieli. Sitten näin Sirpaleen ja Nannan kauniit pinkit Bonsait. Pakko minunkin oli saada! Ostin valkoista Oliviaa, ja aloin tikuttaa. Eilisen mökkitonttiretken seurauksena syntyi seuraavaa:
Ei, mökkimatkamme on n. 65 km ja kestää alle tunnin. Suurimman osan neuloin autopesurin jonossa. Musta automme sai retken aikana kivan maastokuvioinnin, joten pesuun piti päästä. Sama ajatus oli tosin myös muutamalla muulla autoilijalla. Tunnin jonotus ei tuntunut yhtään pitkältä, kun oli seurana hyvä neule. Mies luki Interweavea Knitsiä.

Ja mitäkö mieltä olen langasta? Tykkään Oliviasta, se on mukavan paksua, mutta kevyttä. Lanka vaikuttaa ensituntumalta olevan ihan laadukasta, mutta pari ärräpäätä piti lausua, kun huomasin tämän:
Langasta oli yksi säie kiertynyt irti niin, että se retkotti paljon muita löysempänä. Ja kymmenen sentin päässä se kiristi muita säikeitä. Tämän löydön tein kerän sisältä, joten se ei ole minun tai kaupan lankakorin aikaansannosta. Koska autossa ainoat lähettyvillä olevat sakset sijaitsivat ensiapupakkauksessa auton peräkontissa, päädyin tekemään sekundapätkästä lenkin ja jatkamaan neulomista. Olivian keräkoot tuntuvat vaihtelevan aika reilusti. Ensimmäisen ja toisen kerän eroksi tuli neuleessa reilu 5 cm.

4 kommenttia:

 1. Sama juttu täällä - blogikiertelyn jälkeen oli pakko ostaa Oliviaa Bonsaita varten. Nyt pitäisi enää hankkia mökki, jotta voisi neuloa matkalla. :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi4.4.07

  Kertoisitko, miten neulotaan tuossa työssäsi ne "reiät"? Kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Löysinpä tieni blogiisi kommenttisi perusteella. Kiitos siitä. Olipa mukava tuttavuus tulla tänne ja ihastella herskyävää huumoriasi. Yhteistä meillä tuntuu olevan kurainen auto ja sen pesu. Ihana mies sinulla kun lukee Interweavea meillä vain voivotellaan ja lasketaan edessä olevia autoja.

  VastaaPoista
 4. PS. ja Onnittelut myös merkkipäiväsi johdosta

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!