9.10.07

Kukkuu, käykö täällä kukaan?

Toivottavasti lukijani eivät ole kadonneet blogihiljaisuuden aikana! Syynä on kuukauden kestänyt sairastelu, joka on vienyt voimat aika totaalisesti. Alkuun iski tuikitavallinen flunssa, jonka kuvittelin olevan ohi parissa päivässä. Flunssa on nyt kestänyt kuukauden ajan, joten se siitä. Töissä olen ollut koko ajan muutamaa pakollista sairaslomapäivää lukuunottamatta -murrosikäisten opettaminen ilman ääntä osoittautui mahdottomaksi, mutta viskibassoa muistuttavalla kähinällä sentään pystyi jotenkin töihin.

Flunssa ei ottanut parantuakseen ja viikon kuluttua, rv 16+0 alkoi mahassa tuntua kipeitä kouristuksia. Mies sai lopulta raahattua minut sairaalaan ja siellä selvisi, että supistuksiahan ne! Aika aikaisessa, mutta onneksi alapäässä ei ollut muuten alkanut tapahtua. Supistusten syyksi arveltiin tuolloin flunssaa ja hirveää työstressiä (joka on nyt helpottanut, silloin ei olosuhteille mahtanut mitään). Virtsatieinfektiota lääkärit epäilivät jo sairaalassa, mutta mitkään oireet eivät siihen viitanneet. Ja minä kyllä tiedän, mitä virtsatietulehdus on! :( Labrakokeissa kuitenkin tulehdus löytyi ja veren tulehdusarvot olivat muutenkin koholla.

Kun flunssakaan ei alkanut parissa viikossa parantua, päätin käväistä vielä lääkärillä. Siellä diagnosoitiin korvatulehdus ja poskiontelotulehdus. Kaikki kolme tautia onneksi samana päivänä, joten selvisin yhdellä lääkekuurilla. Toivottavasti syysloma tekee nyt tehtävänsä ja selviän loppuvuodesta sairastelematta!

Mutta koska tämä ei ole sairaskertomusblogi vaan edelleen neuleblogi, niin voisin pläjäyttää esiin tauon aikana valmistuneita neuleita. Itse asiassa niitä on esittelemättä heinäkuusta asti!
Kesken ovat edelleen heinäkuussa juuri ennen anopin kuolemaa aloittamani Kukkilintu-lapaset, mutta jotenkin en ole osannut tarttua niihin. Ehkä niiden aika tulee joskus! Kaaviot on kuitenkin piirretty ja toinen lapanen valmis, joten niiden neulominen onnistuu pitkänkin tauon jälkeen. Kuvia niistä en nyt laita, vasta valmiina sitten!

Kesäkuussa juhannuksena anoppilan mökillä valmistuivat Helminallen ohjeen mukaan neulotut pikasneakerit. Väri ei ole ihan minua, eikä mallikaan istu minun töpöjalkaani oikein hyvin. Tossut ovat kuitenkin tärkeät, koska ne on neulottu viimeisenä yhteisenä juhannuksena. Ehkä otan tossut synnytysosastolle mukaan, väri sopii paremmin kamaliin sairaalavaatteisiin kuin
vaatekaappiini! :)



















Lanka: 7 veljestä Raita yht. 150 grammaa
Malli: Pikasniikkerit Helminallelta, lapaset omasta päästä



Lopusta kerästä pinkkiä seiskaveikkaa neuloin vielä palmikkolapaset. Nämä menevät luultavasti lahjaksi jonnekin..

Heinäkuussa en paljon ennättänyt neuloa. Surutyönä aloitin Swallowtail Shawl-huivia, jonka kuvittelin ennättäväni neuloa hautajaisiin. Arjen pyörittäminen anoppilassa vei kuitenkin niin paljon voimia, että jätin huivin suosiolla kesken. Neuloin huivin loppuun viime viikolla. Huivissa on edelleen tietty surun leima, mutta luulen, että sitä tulee pidetyksi esim. koulun joulujuhlassa.


















Malli: IK Swallowtail Shawl
Lanka: Wetterhof Sivilla, n. 70 grammaa

Puikot: Addin pyöröt nro 4 tai 5


Raskausuutisten jälkeen meni hieman aikaa, ennen kuin jaksoin aloittaa neulomisen. Epätoivoisen yrityksen aikana olin hirveästi halunnut tehdä vauvaneuleita, mutta itseäni säästääkseni yritin (siinä melkein onnistuen) olla neulomatta vauvaneuleita. Plussan jälkeen neulomisintoa ei vain yhtäkkiä ollut! Syksyn mittaan on kuitenkin valmistunut peräti yksi villainen takki ja siihen sopivat housut. Plus erinäisiä tossuja ja hattuja omaan ja naapurin käyttöön.



















Malli: Vauvan villapuku Novita
Lanka: Novita Wool lehmuksenvihreä ja luonnonvalkoinen




















Malli: Moda xx/07
Lanka: Jokin täysmerinovillainen lanka vuosien takaa, vyöte kadonnut
Menekki: vajaa 50 grammaa


Ja neulottu sukkia ja Vaaka-tilkkuja hyväntekeväisyyteen






















































Sekä värjätty lankaa..























































Vasemmalta: kelta- ja punasipuli yhdessä (jälkiväri), keskellä keltasipuli ja oikealla punasipuli (kuoria oli liian vähän, tuli aika hailakkaa..)


Ja tietysti neulottu villapöksyjä!


















Malli: Jostain mallista muokattu
Lanka: Pirtin hahtuva




















Lanka: viime syksyn SNY:ltä saatu Pelson vankilan Walma-villalanka, alle puoli kiekkoa. Lopuista taikoo kaima jotain..




Sekä vaihdettu kalaa lankaan! (Kiitos Pirre!)


















Resepti: Neulo miehelle kynsikkäät


Lapasvaihtoparin lapaset neuloin Floricasta. Niissäkin meinasi toisen lapset syndrooma iskeä! Ensimmäinen lapanen valmistui vaivattomasti, mutta toisen lapasen neulominen alkoi maistua puulta. Malli on Eeva Haaviston lapaskirjasta.



















Lanka: Florica, vaaleanpunainen ja vaaleanruskea, molempia alle 50 g
Malli: Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia

Puikot: 2½ bambut


Oma vaihtoparini lähetti minulle aivan ihanat lapaset! Ne sopivat täydellisesti uuteen vihreään mammalook-talvitakkiini. Kiitokset vielä kerran ihanista lapasista (ja suklaasta ja enkelistä)!



















Tällä hetkellä puikoilla on ihan tavissukat keväään uutusvärisestä 7 veljeksestä. Voitin kaksi kerää Novitan kilpailussa ja lahjoitin toisen kerän kaimakälylleni. Väri on ihanan herttaista ja keväistä ja sopisi tosi hyvin lasten neuleisiin. Teen nyt kuitenkin sukat itselleni. Oma sukkatilanne oli luvattoman huono, nyt on tulossa korjausta tilanteeseen peräti kahden sukkaparin voimalla!

Ja sitten joululahjaneuleiden kimppuun..

7 kommenttia:

  1. käy käy, olen käynyt kurkkimassa silloin tällöin jos vaikka blogilista ei olisi huomannut päivitystäsi ;) Kiva kuulla että olosi on kuitenkin parenemaan päin. Yritä nyt ottaa ihan rauhallisesti!! Ihania neuleita olet tehnyt.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi17.10.07

    Kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa! Ja ahkerammin sinä olet neulonut kuin minä.... Syytän työstressiä ja kissanpentuja.

    VastaaPoista
  3. Jee, olet palannut. :o) Täällä on käyty uskollisesti kurkkimassa. Hienoja neuleita olet tehnyt, tuo sininen vauvamyssy oli erityisen suloinen. :o)

    Tilannetiedotus: eilen päättelin langanpäät kymmenennestä ja samalla viimeisestä pikkusukkaparista. Nyt ne pitäisi saada vielä pakettiin ja matkaan. Kiitokset siis haasteesta. :o)

    VastaaPoista
  4. Oikein odottanut kuulumisiasi ja seurannut tarkasti koska päivityksiä tulee. Yritähän nyt ottaa rauhallisesti ja kivoja juttuja olet touhuillut blogitauollasi.

    VastaaPoista
  5. Hei kaima!
    Ja hyvää syyslomaa! Kylläpä olet ihania neuleita saanut aikaan sitten viime postauksen, vau! Kiitos ja kumarrus vielä Pelson villasta. Se on tosi kauniin väristä. Siitä olen taikonut itselleni ja kolmoselle lapaset. Karstasin hieman niitä ja kolmonen tunnusteli lapasia poskillaan: "ihanan pehmeät" :-) Pojalle sain värit vaihtumaan nätisti. Omissani vasen lapanen vaalea, oikea tummanruskea. No, eipä haittaa! Tapaamisiin taas!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi17.10.07

    Mukavaa, kun olet linjoilla taasen.
    Kyllä kai se neulomisintokin elää tilanteiden mukaan, joskus on hyväkin pitää taukoa.

    Vaikka tällä hetkellä tuntuu ihan uskomattomalta, niin mullakin on ollut jopa yli vuoden mittaisia neulomistaukoja. Taisin silloin ommella enemmän, sitten oli ristipistokausi, mutta nyt taas neuleet on ihan etusijalla, eikä sitten muita tule tehtyäkään.

    Hyvää vointia sinulle!!

    Sniikkerit näytti vallan iloisilta :).

    VastaaPoista
  7. Olen kuikuillut välillä blogissasi, että onpa hiljaista. Hiljaa nähtävästi hyvää tulee. Paljon olet saanut aikaiseksi.

    Onnea vielä kerran lisääntymiselle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!