19.1.08

On sillä uniset tossut ja niillä se sipsuttaa

Sininen uni oli varma keino saada minut nukahtamaan, kun olin pieni. Siniset uniset tossut eivät kuitenkaan tule itselle, vaan kaverin pienelle poikavauvalle. Ohje on Interweave Knitsistä tai Daily Knittingistä ja lankana on Piikun liukuvärjätty hahtuvalanka. Kuva ei ole mitenkään loistava, sillä aamuhämärän valo ei oikein riitä.Ohje: Old World Booties
Lanka: Piikun hahtuva
Puikot: 3 mm

Tykkäsin mallista tosi paljon, en vaan tiedä miten käytännölliset tossuista loppujen lopuksi tuli tai siis miten hyvin ne pysyvät jalassa. Pienellä vauvalla varmasti paremmin. Jos hapsut alkavat ärsyttää, niin ne onneksi saa leikattua huovutetusta pois.

6 kommenttia:

 1. Söpöt! Ja Sinisest unesta - varhaisimpi muistoja (ja tämän todella täytyy olla muisto, koska valokuvia ei ole eivätkä vanhempani tai kukaan sukulainen nähnyt tätä eikä siis ole voinut kertoa) liittyy juuri tähän lauluun. Olin ehkä 4v. ja seurakunnan päiväkerhossa me lapset esitimme tämän laulun näyteltynä seurakunnan mummoille ja papoille. Minä olin se pikkuinen uninen tyttö joka nukahti Nukkumatin varjon alle.

  VastaaPoista
 2. Tossut on kyllä söpöjä, mutta meidän potkuttelijalla pysyvät kyllä jalassa ainoastaan pitkävartiset (villa)sukat. Ja niksi: sitten kun tenava on saavuttanut sukanriipimiskehitysvaiheen, yhdet sukat kannattaa pukea potku/sukkahousujen alle.

  VastaaPoista
 3. Hekla20.1.08

  Kiitoksia jättämistäsi ehdotuksista. Mulla se lanka on kuitenkin ilmeisesti aika paljon paksumpaa, pitäisi neuloa vähintään nro 5 puikoilla. Lehteä voisin kyllä katsoa, mutta en pääse lauantaina paikalle (pitää olla pyörittämässä puffettia avoimien ovien päivässä).

  VastaaPoista
 4. Mytty kiittää ihanista tossuista! Hyvin pysyvät toistaiseksi jalassa, ja ovat taatusti lämpimät. Ihanat ihanat vauvan omat "huopikkaat".

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!