15.2.08

Lahjuksia

Ihanaa saada vauvalahjoja! Varsinkin kun rouva itse ei saa edes vauvanpeittoa neulotuksi... :)

Sunnuntaina sain ystävänpäivälahjuksen tulevalta kummitädiltä, paketti sisälsi suklaata, tuttipullon ja kerän vihreää Palmaa. Kuvaa ei tosin ole, suklaa hävisi jostain syystä Jannen toimesta todella nopeasti.. Kiitos Tiina!

Eräänä iltana Janne toi opiskelijan neulomat myssyn ja tossut! Mikä yllätys! Suurin osa opiskelijoista on poikia, mutta joukkoon mahtuu muutama tyttökin. Kiitokset siis Riikalle!Toissapäivänä Liinu yllätti ihanalla paketilla, jossa oli maailman söpöimmät puputossut ja suklaatikkari (jonka söin ihan itse). Kiitos Liinu!


Kuvasin tossut yhdessä peitontekeleen kanssa. Pinnasängyn lakanat ompeli äiti ja sängyn on tehnyt Janne. Peittoa on valmiina hieman yli 60 senttiä. Mutta tällä viikolla se ei ole liiemmin edistynyt..


..koska meillä on tehty ja syöty piirakoita. Viikonloppuna tehtiin vähän maistiaisia ja toissapäivänä sitten vähän reilumpi satsi, josta riitti maisteltavaa naapurusten neuletreffeille asti (tosin ne ameriikan keksit oli paaljon parempia!). Kaipa nämä ovat EU-standardin mukaisia, vaikka kuoret ajelen pastakoneella pulikan sijaan. Paljon nopeampaa! Rukiina on muuten miehen suvun kotitilan ruista.
Piirakan kuvan innostuin laittamaan, kun Catariina kertoili Pikkumatamin piirakanteosta. Siitä se lähtee! Itse asiassa eilen neuvolassa neuvolantäti piti piirakantekotaitoa jotenkin erityisenä taitona. Minä siihen, että kai se nyt täällä kuuluu tytön osata.. kun on pienestä pitäen tehty. Ruisleipää en sen sijaan ole koskaan opetellut tekemään. Anoppi teki niin hyvää leipää, mutta onneksi tuo taito on siirtynyt verenperintönä Jannelle!


..Ja koska olen flunssassa. Lopuksi vielä kuva Freedom Spiritistä neulomistani vaippahousuista. Kuva näin harmaasävyisenä, ihan vaan Käsityöterapeuttien ja uteliaiden sukulaisten kiusaksi! ;P


Lanka: Twilleys Freedom Spirit, vajaa 50 grammaa
Malli: Muunneltu Fern & Faerie
Puikot: en enää muista.. 3-3½?

4 kommenttia:

 1. Eikös tuo mm vaippahousujen alla oleva nallekuosi ole semmosteta pehmustetusta hoitoalustasta? Kuosi pisti silmään kun meillä on ko kuosi pinnasuojana tyttöjen käyttämänä odottamassa seuraavaa käyttäjää

  VastaaPoista
 2. Sellainenhan se. Yritettiin valita mahdollisimman neutraali väri eikä lastentarvikeliikkeessä ollut kovin montaa miellyttävää kuosia tai mielestäni käytännöllistä alustaa. Tuo sitten iski!

  VastaaPoista
 3. Kuuule, kun minä en kumminkaan muistanut kuvata noita puputossuja. Laittaisitko mulle kuvan niistä? Tai voisin kyllä linkittää blogissani tännekin. Olin niin tohkeissani lähettämässä niitä.
  Ja kiitos suklaasta. Olen pysynyt tiellä.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi21.2.08

  Hei,

  Mistä langasta tuo vauvan peitto oli neulottu? Pitääkö vauvan peiton olla jotai tiettyä materiaalia? Voiko olla villaa vai käykö väin puuvilla? Ei hajuakaan, siki kyselen.

  Olen itse pyöritellyt ajatusta tehdä esikoiselle samantapainen peitto....

  T: Albin

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!