11.1.10

Mega-Pau... eiku -Postaus

Pääsi taas bloggaustauko vähän venymään... Koko marras- ja joulukuun tikuttelin joululahjoja, joita ei tietenkään voinut esitellä täällä ennen kuin joulupukki oli ne jakanut. Ja niinhän siinä sitten pääsi käymään, että osa neulelahjoista jäi tietenkin kuvaamatta! Kävin eilen läpi molempien kameroiden muistikortit, nada. Arvatkaapa harmittaako!

No, kyseessä ei kuitenkaan ollut kuin yhdet miehen sukat (perussellaiset harmaasta Nallesta), yhdet naisten sukat (Jaywalkerit sinikirjavasta Fabelista) ja vauvan sukka- ja lapassetti (ruskeakirjavaa Regiaa). Mutta silti. Ja kun olevinaan olin todella tarkka ja kuvasin kaiken ennen paketoimista.

Joululahjaneuleita valmistui jouluksi muutenkin normaalia enemmän, ei siksi, että aikaa olisi yhtään enempää, vaan koska rahaa oli vähemmän! :) Ja lisäksi sain muutaman toiveen itsetehdyistä sukista.

Toista veljeäni ja hänen avovaimoaan hemmottelin merinosilkkisillä pipoilla ja avovaimoa lisäksi niillä sinikirjavilla Jaywalkereilla. (Ja minä näytän kuvassa ihan alkoholistilta, tukka kampaamatta, ei meikkiä, nenä punoittaa, juunou.. )

























Malli: A Hat Fit for a Boyfriend (Ravelry)
Lanka: Sublime Yarns Cashmere Merino Silk Aran, musta, Tinttamarellista

Puikot: 4,0 mm



































Malli: Lina
Lanka:Sublime Yarns Cashmere Merino Silk DK teräksen sininen, Tinttamarellista

Puikot: 3,5 mm


Syksyllä sain aika suoran toiveen neuloa En pointe-tossut miehen veljen vaimolle, edes väriä ei tarvinnut miettiä! Luksusta! Sen sijaan koristelujen kanssa meni sormi suuhun miettiessä, mikä mahtaisi miellyttää saajaa eniten: helmet vai napit, vai kenties molemmat. Aikani tuskailtua päädyin antamaan koristelut tsi-versiona, pakkasin pieneen minigrip-pussiin helmineulan, muutamaa väriä siemenhelmiä ja erivärisiä vaaleanpunaisia ja pinkkejä nappeja. Tossun kiinnityssysteemin tein ohjeesta poikkeavalla tavalla, ompelin kiinnikkeeksi nepparit ja koristeeksi ison napin.








































Malli: Ilun En pointe, koko noin 39
Lanka: Sandness Tove Tintamarellista

Puikot: 3,0 mm



Balleristitossujen saajan toinen, liekö tuo parempi vai ei, mutta puolisko kuitenkin, sai perussukat. Vanhan kauniin puutalon lattiat saattavat talvipakkasilla olla viileät.






















Malli: Perussukat
Lanka: Novita Nalle Marjaretki Mustikka

Puikot: 2,5 mm minipyöröt





Kummityttöni sai Nomination korupalan lisäksi Baktus-huivin.



















Malli: Baktus
Lanka: Noro Kureyon Sock
Puikot: 4,0 mm




Aaron "Tiita-kummi" ja minun kaimani sai herkkukakkukirjan lisäksi Lina-pipon.































Malli: Lina, jokoknits

Lanka:Sublime Yarns Baby Cashmere Merino Silk DK

Puikot: 3,5 mm




Ystäväni täytti joulukuun alussa vuosia ja hän sai lahjaksi lämpimät lapaset. Ja peukussa on symbolinen suojelua tarvitseva pieni lintu, sellainen, jota pitää pitää varovasti kämmenellä, ettei se säry. Taisi tykätä, ystävä.

Tykästyin ohjeeseen niin paljon, että ostin samalla kertaa langat myös omiin lapasiin. Josko ne saisi joskus neulottua..






































Malli: Kate Gilbertin Bird in Hand
Lanka: Sisu
valkoinen ja oliivinvihreä
Puikot: 2,5 mm





Nämä sukat tein vasta joulun jälkeen (tai oikeastaan joulun pyhinä), juuri sopivasti pakkasia varten. Lankana Novitan Nalle Four Seasons Talvi, kokoa sellaiset 36 tai 37. Saivat kutsumanimen takkasuka.































Malli: Perussukat ranskalaisella kantapäällä

Lanka: Novita Nalle Four Seasons Talvi

Puikot: 2,5 mm




"Sulosääristäni" onkin mukava siirtyä ihailemaan suloista blogilasta. Tein Aarolle syksyllä villahaalarin, joka unohtui muutamaksi viikoksi odottamaan vetoketjun ostamista ja ompelua. Siitä tuli ihana! Juuri sopiva ja aivan Aaron näköinen. Äidin pieni menninkäinen!

































































































Malli:
Menninkäinen-haalari Ullasta 3/07, ohje Johanna Penttilä
Lanka: Novita Wool n. 300 g
Puikot: 3,5 mm




Joulun alla sain myös ihanan yllätyksen. Juuri sellaisena päivänä, kun huomaa teen olevan melkein loppu (jäljellä on vain jotain tylsää pussiteetä)! Neuleunelmien Sanna kiitti tekemästäni sukkataulukosta, siitä oli kuulemma ollut paljon apua. Toivottavasti, sillä taulukkoa laatiessa kokeilin sitä vain omalla 36 ja miehen 42 jalalla.. Paketista löytyi ihanan piristävää ja kesänmakuista teetä ja kerä vihreäkirjavaa Fame-lankaa (joka taitaa muotoutua kaulahuiviksi..) Kiitos Sanna, jos et vielä Pirren kautta lähetettyjä kiitoksia saanut!




















Meidän perheessä neulominen on tätä nykyä koko perheen harrastus. Janne intoutui pakkaspäivinä (hypittyään ensin seinille muutaman päivän) verestämään neuletaitojaan. Valmistui kynsikkäät ja nyt on puikoilla jo toiset (perhana, se neuloo kohta nopeammin kuin minä!)

Mutta ei siinä vielä kaikki. Meidän perheessä asustaa minun ja miehen lisäksi myös nyt 1 v 10 kk ikäinen poikalapsi. Hän harrastaa:











































Alemmassa kuvassa onkin yhdet kadotetuista joululahjasukista, perusharmaat ranskalaisella kokoa Mies. Ja lankana vanhanmallin Nalle.


Joulun jälkeen olen neulonut vauvanukelle vaatteita (se kulkee edelleen alasti) ja peiton sekä sormikkaat miehelle (niitä ei löytynyt eteisen kaapin korista, joten ilmeisesti ne olivat hyvät) sekä hieman jotain itselle:









































Malli: Valeria Kerkän Flourishing Mittens
Lanka: Noro Silk Garden 87 ja Novita Luxus Stone ruskea molempia reilusti vajaat kerät
Puikot: 4,0 mm halot


Minun piti neuloa lapaset hieman pidemmiksi, sillä ohjeen mukaan lapasista olisi tullut liian lyhyet jopa minun nakkisormilleni. Äitini sai kuitenkin kaavion mukaan sopivat lapaset, vaikka meillä on samankokoinen käsi. Ilmeisesti minä neuloin hieman liian pienillä puikoilla, mutta leveys on kuitenkin sopiva. Neuloin siis perussydänkaaviota yhden enemmän ja muokkasin kärjen kaaviota hieman. Lankaa ohjeessa oli neuvottu varaamaan kaksi kerää kumpaakin, mutta yhtensä kolmesta Norokerästä on nyt neulottu kolmet tällaiset lapaset ja sitä jäi jäljelle vielä yksiin lapasiin. Stonea meni myös vajaa kerä, mutta en ole saanut aikaiseksi punnita kuinka paljon. Toiset tällaiset olisis tarkoitus tehdä enemmän ohjeen tyylisinä valko-kirjavina, äidin lapasista tuli kauniit.

12 kommenttia:

  1. Liinu11.1.10

    Reipas tyttö! Aaro on jo iso poika.

    VastaaPoista
  2. Oletpa ahkeroinut, paljon ihania juttuja!
    Ja mikä hurmuri teillä siellä onkaan kasvamassa. :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten ihania neuleita, varsinkin nuo lintulapaset!
    Ja suloinen poika menninkäishaalarissaan :)
    Täytyykin katsastaa tuo ohje, josko se kävis pienelle tytöllekin :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana villahaalari! Oisko mahdollisesti ohjetta siihen? Novitan lasten ohjelehdessä on vain 80 cm saakka ja mä olen vasta-alkaja, niin en uskalla/osaa itse suurentaa. Voinko mä muuten lisätä sut omaan blogiini? Sinne "Näitä blogeja seuraan" -kohtaan? En ole laittanut sinne vielä ketään, kun en tiedä saako lupaa kysymättä laittaa :o)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kehuista!

    Liinu: Reipas ja reipas.. ;P

    Pirjo: Haalarin ohje on Ullassa ja minusta se oli helppo tehdä. Palmikon voi varmaankin jättää pois, jos vähentää silmukkalukua vähän. Haalari on mukavan kapea, mahtuu kivasti toppahaalarin alle. Ja saa lisätä blogiin, itse olen liian laiska siihen! :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis lapasmalli ja hurjan onnistuneet värit.

    VastaaPoista
  7. Ihania neuleita!

    VastaaPoista
  8. Ihanat Noro-lapaset! Ja tuo Aaron haalari myös! Ja lintulapaset!

    VastaaPoista
  9. Ihania neuleita ja PALJON!
    terkkuja!

    VastaaPoista
  10. Hui sentään, miten ahkera pukin apulainen oletkaan ollut! Aarolla ihan supersöpö haalari <3

    VastaaPoista
  11. Voi miten paljon olet ahkeroinut! Ja tuo villahaalari on aivan älyttömän ihana! Tuollaiset kun jaksaisin väkeltää omille jätkille..onneksi saivat viime talvena jo villapuvut, jotka mahtuvat nyt aivan passelisti. Mutta niin suloinen on tuo menninkäispuku, vaan vielä suloisempi sen sisällä oleva menninkäinen;)

    VastaaPoista
  12. Ihania töitä! Minäkin perustin oman käsityöblogin. Käyhän kurkkimassa. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!