21.3.12

Voimauttava viikonloppu

Pitkän automatkan päästä löytyi salillinen naurua, höpötystä, herkkuja ja saattoipa siellä joku neuloa ja kehrätäkin jotain. Vähän pelotti vihaiset ilmeet, joita onneksi näki vain seinillä. Tässä viiksistä päätellen Aatu: 


Retriitti oli minulle ensimmäinen, vaikka joka kerta ensimmäisestä retriitistä alkaen on ollut kova hinku päästä mukaan. Vihdoin se onnistui ja sain vielä mukaani parhaan ystäväni. Retriitissä oli ihana nähdä vanhoja tuttuja ja saada vihdoin kasvot tutuille nimimerkeille. Tänne pitää päästä toistekin! 

Retriitissä järjestettiin tällä kertaa kolme pajaa, virkkaus-, kasvivärjäys- ja kehruupajat. En osallistunut niistä mihinkään, koska olen leikkausten jälkeen ollut vielä hieman väsynyt. Rukkikurssin ajaksi menin päiväunille, mutta rukki sentään pääsi mukaan pajaan Rukki-Nanny Tuulian hellään huomaan.

Retriitissä kehräsin lähes koko ajan, vain pienen hetken neuloin toista Pamuya-huivia, tällä kertaa kirjavaa. Harmaakin on vielä esitelemättä.. Kehräsin itsevärjäämästä BFL-silkistä huivilankaa Glasgow Rose Shawlia varten. Kuitua oli vain 92 grammaa, mutta navajokerrattuna sitä tuli kuitenkin n. 600 metriä. Sen pitäisi riittää huiviin, mutta toivottavasti saan huivista riittävän ison. Tykkään kovasti valmiista langasta, kuvassa ei oikein näy värin vaihtelut.


Pajojen lisäksi retriitin ohjelmaan kuului lanka-arpajaiset. Luojalla loton avaimet, vai miten siinä luki.. .. mutta olen todella ihastunut tähän arvontavoittoon. Tuulian värjäämää BFL, väri taitaa olla jotan ruosteista kettua. Ihana! Peigestä Woolista voi sitten vaikka neuloa bikinit kesäksi.. Vai oliko se sävy Puuteri?
 

Eikä tässäkään ihanuudessa ole mitään vikaa. BFL-silkki-Firestar. Just eikä melkein. Huivi.

 

 Sunnuntaiaamuna salissa oli hetken hiljaista:


Kotimatkalle jouduttiin lähtemään hyvissä ajoin eli liian aikaisin. Paluumatkalla ei enää pysähdytty melkein kolmeksi tunniksi Jämsän varikolle, vaikka sieltä saikin aika kelvollista ruokaa.

5 kommenttia:

 1. varmaan lykyn avaimet? nuo vanhat kirjaimet on melko erikoisia.

  VastaaPoista
 2. Jep, lykyn avaimet siinä luki, mutta Koukuttajan kanssa luettiin ensin että loton avaimet.. :D

  VastaaPoista
 3. Anonyymi31.3.12

  Se sun harmaa Pamuya-huivi oli aivan ihana, juuri sen vuoksi ostin retriitistä Hopeasäikeen Gold-lankaa, neuloakseni samaisen huivin niistä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Pamuya oli aika koukuttava neulottava, niitä tulee ehkä tehtyä useampikin.. :)

  VastaaPoista
 5. Sulle ois tunnustus mun blogissa, tervetuloa hakemaan =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!