24.7.15

Kesäompeluksia

Blogi on viettänyt taas hiljaiseloa. Neuleita ei ole juuri valmistunut, tai ainakaan sellaisia joita olisi lupa vielä esitellä. Kangasvarasto on täydentynyt kesän aikana melkoisesti ja ompelu on viime aikoina houkutellut muutenkin enemmän. Suurin osa valmistuneista vaatteista pääsee suoraan käyttöön eikä niitä tule heti kuvattua. Osa vaatteista on ollut pesussa jo niin monta kertaa, että kangas on jo haalistuntu tai pahimmassa tapauksessas legginsseissä on polvessa reiät jo ennen kuin ennätän toimeentua kuvaamaan. Tässä nyt kuitenkin muutama kännykkäräpsy kesän aikana valmistuneista! 


Anti ja Toivo saivat samanlaiset t-paidat hyvin marinoituneesta paloautotrikoosta. Kankaassa ei ole yhtään elastaania ja kangas tuli silputtua jo viime kesänä. Vähän ne on naftit, mutta mieluisat. Vähän Badding-tyyliä, mutta raksalla välttää! Facebookin Saumanvara-ryhmän juhannuksen ompeluhaasteena oli ommella Verson Puodin lähettämästä yllärikankaasta (kuosi Vapaa kuin taivaan lintu) jotain itselle. Tehtävänantoon kuului myös jotain keltaista, jotain maksia ja mitähän muuta. Sain ujutettua mekkoon mukaan myös paketissa tullutta pompulanauhaa ja sattumalta samaan tilaukseen eksynyttä tismalleen saman väristä resoria. On keltaista. On maksia (tyttömäisyys). On taskut. On äidin varastoisa löytynyttä "jotain vanhaa" eli pitsinauhaa. On puhvihihat. Ja on se ihana! Kangas oli sellaista, jota en olisi itse tullut tilanneeksi, mutta kovin mieluinen mekosta tuli. Ompeluhaasteen tarkoitus eli haastaa itsensä ylittämään rajoja onnistui siis! Tylsässä kimppakuvassa mukana juuri valmistunut imetyspaita kälylle Ikasyrin SuttuPitsii-trikoosta sekä pyykkinarulta kuivumasta napatut esikoisen jätskipaita ja keskimmäisen kiiltokuvamekko. Pitäisi kai olla tyytyväinen, kun valmistuneet vaatteet napataan heti käyttöön?!


Tyttären mekossa ja pojan paidassa käytin muuten ensimmäisiä kertoja Janomen kantinkääntäjää resoreiden ompelussa. On se vaan kätevä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!