29.11.05

Kotitontun kiireet

Tuima talven on pakkanen,
tähdet kiiluvat yössä.
Kansa kartanon hiljaisen
nukkuu jo, uupunut työssä.
Verkkaan vaeltaa kiekko kuun,
lunta täynnä on oksat puun,
kattojen päällä on lunta.
Tonttu ei vaan saa unta.


(Yrjö Jylhä)Lunta löytyy kattojen päältä, mutta pakkanen antaa vielä odottaa tuoloaan. Ja "kartanokin" on vielä kesken. Ei tuo maalarinvalkoinen ihan nappaa! Onneksi tonttuun voi sentään luottaa.

Kotitonttumme oli ahkeroinut hahtuvalapaset ja jättänyt ne takapihan rappusille illan sinisenä hetkenä. Nämä ovat enää huovutusta vailla. Eiköhän emannus saa sen hoidettua.Ai miksikö jälleen näin jouluisissa tunnelmissa? Siksi, että joulu on ihanaa aikaa. Tosin pidän kyllä kaikista vuodenajoista, mutta jokin näissä sinisissä hetkissä ja lumihangissa jaksaa kiehtoa. Nyt kun pysyvää lunta vihdoin uskaltaa toivoa, tuntuu paljon valoisammalta. Ihan joka tavalla.

3 kommenttia:

 1. Pirkko29.11.05

  Kivalt näyttää tuo kartanonäkymä! Mä olisin halunnut tuon saman oven meille, mutta kun yläkerta tuli talotehtaalta, niin ovenvaihtomaksu olisi ollut ihan käsittämätön. Harmi! Mutta kun on sitä tavallisempaa mallia nyt katsellut, niin onhan sekin ihan kiva... Kun se on siinä omassa kartanossa =)
  Kivat lapaset, toivottavasti huopuvat sopiviksi. Ja täällä myös jouluihminen ilmoittautuu!

  VastaaPoista
 2. Kappas: lapassydän. Hieno väriyhdistelmä, mua puhuttelee tällä hetkellä sinisen ja vihreän liitto. Mutta ei ehkä seinille?

  VastaaPoista
 3. Todella kivat lapaset! Ja onnea - 50.000 näyttää tulleen täyteen vähän aikaa sitten!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!