30.7.06

Luulosairas

Jaana-Stiina Ala-Korven (nimi ei ole keksitty) mielestä minua vaivaa luulosairaus. Yliopistossa opiskelun palkaksi saatu homeallergia ja varsinkin sen oireet, silmien kutina, nenän vuotaminen ja päänsärky, ovat keksittyjä. Minun pitäisi vain kärsiä hiljaa, että kalkkunat saisivat rauhassa tuprutella hajuvesiään ja tupakoida kauppojen ovien edessä.

Mutta valitettavasti minunkin täytyy joskus avata kotiovi ja lähteä ihmisten ilmoille. Mieluummin ostaisin esim. ruokatavarat netistä kotiinkuljetetuksen kera kuin lähtisin kidutettavaksi ruokakauppaan.

Arvoisa Jaana-Stiina Ala-Korpi (nimi ei edelleenkään ole keksitty), pyydän nöyrimmin anteeksi olemassaoloani ja sitä, että sairastuin homeallergiaan yliopistossa. Onneksi maailmassa on vielä hyviä ja täydellisiä (lue terveitä) ihmisiä.

P.S. Ziina kirjoitti vastikään samasta aiheesta

2 kommenttia:

  1. Minullakin nenä alkaa vuotamaan usein julkisilla paikoilla toisten hajuvesien ym. hajusteiden takia. En ymmärrä, miksi niitä hajusteita (ja väriaineita) pitää teollisuuden joka valmisteeseen tunkea. Haisevat (ne valmistajien mielestä ihanalle tuoksuvat!?!) pesuaineet ovat pahimpia. Kamalaa nukkua jollain Arielilla pestyjen lakanoiden välissä. Ikävä tuollainen asenne niin kuin tuolla J-S A-K:lla. Minulla oli eräs kouluaikainen ystävä, jolle kerroin ruoka-aine-allergioistani ja hänen mielestään allergiat ovat korvien välissä. On se vaan kumma, että naama alkaa punoittaa, kutista ja hilseillä, jos tietämättään syö jotain sopimatonta, ihan varmasti kuvittelua...

    VastaaPoista
  2. Hirveä tuo J-S A-K:n asenne, juuri tuollaista vähättelyä, joka raivostuttaa!

    Mulla kävi juuri tosi inha tapaus näiden hajustejuttujen kanssa: olin pessyt omat lakanat (hajustamattomalla pesuaineela tietty) ja vein ne kerrostalomme kuivatushuoneeseen kuivumaan. No, siellä oli jonkun pyykit kuivumassa, sellaisen joka todella oli käyttänyt hirveästi huuhteluainetta. Koko kuivaushuone haisi, mutta ajattelin että jos se haju ei kuitenkaan tarttuisi minun pyykkeihin... No, kyllä se vaan tarttui, ja nyt jouduin pesemään omani uudelleen, pariin kertaan. Toi on niin epäreilua ja typerää!!

    Onneksi en ole ainoa näköjään joka kärsii tästä, on lohdullista tietää että on kohtalotovereita!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!