29.7.06

Todistusaineistoa, osa I

Kyllä täälläkin tehdään käsitöitä. Ihan totta. Huivivaihtohuivissa on meneillään Puolivälin Plääh, mutta siitäkin huolimatta se edistyy tasaisen hidasta tahtiaan. Huivivaihtohuivin voisin aikanaan nimetä vaikka Coppolaksi, sillä neulomisen aikana huivi on nähnyt kaikki Kummisedät. Toisaalta voisin nimetä huivin myös Martyksi tai Calvin Kleiniksi...

Puolivälin Pläähin seurauksena olen saanut virkattua kummitytölle Novitan verkkoponchon (synttärit elokuussa)...

...sekä aloitettua naapurin Viivi-vauvalle jämälangoista raidallista neuletakkia (ohje omassa päässä)

Yllättäen noita pinkinsävyisiä jämälankoja löytyi melkoinen kasa. Siis kun ottaa huomioon, että minä en ole neulonut niistä mitään itselleni. Kuvassa näkyvä vaalein vaaleanpunainen on peräisin KIP-päivän Tekstiiliteollisuuden lahjoittamista langoista.

Neuletakkia aloittaessa meinasi tulla Iso Ongelma. Lankakätköstä löytyi varmaan parin villapaidan verran luonnonvalkoista Nallea, Woolia, Floricaa ja Bambinoa. Luonnonvalkoinen ei käynyt vaaleanpunaisten pariksi, joten jostain piti löytää puhtaan valkoista villalankaa. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä ostan yleensä vain luonnonvalkoista, koska se sopii itselleni paremmin. Mutta luonnonvalkoinen ei sovi minulle sopimattomien pissis... eiku babypinkkien kanssa. Voihan Pinky sentään!

Pengoin. Ei valkoista Nallea, vaikka kuvittelin ostaneeni sitä keväällä (olen varmaan nähnyt unta...) Ei valkoista Woolia (lankavarastoni ei olekaan täydellinen!). Floricaa löytyi kaksi kerää. Aluksi epäilin sen olevan liian ohutta ja löyhäkierteistä Woolin & kumppaneiden kaveriksi, mutta mitä vielä! Valkoista tulee vain reunajoustimiin ja napituslistaan, ja ohuempi lanka passaa siihen ihan hyvin.

(Joku viisas olisi voinut ehdottaa, että odota huomiseen ja käy ostamassa valkoista Woolia kaupasta. Enpäs! Halusin aloittaa neulomisen heti!)

Onneksi Jannella alkaa työt ensi viikolla. Tai toivottavasti ensi viikolle järjestyy muutama harjoittelunvalvonta Postimiehen vierailuaikaan. Odotan näet oikein kovasti Postimiehen vierailua...

1 kommentti:

Kiitos kommentista!