19.11.06

Elämäni kuvina :)

Kaikkeen sitä ihminen ryhtyykin... :D

Lempimukini. En ole liki vuoteen juonut kahvia, koska kupillinenkin kahvia päivässä kävi stressivatsalle liian rankaksi. Kahvin sijaan tykkään juoda teetä, isosta mukista. Nämä mukit olen saanut aikoinaan joululahjaksi pikkuveljeltä. Ainoa miinus on käsinpesu.Lempisukat. Monta vuotta vanhat, jatkuvasti käytössä. Regia kestää! (Huomaa "ihanat" pyjamahousut)Neulontapaikka on olkkarissa sohvannurkassa. Huomaa illalla (!) auki jäänyt jalkojen rasvatuubi. Sohvalla on tekeillä oleva Ruffles petrolinvärisestä Kitten Mohairista. Joululahjaksi. Korissa oleva vihreä on pääkallolapanen.
Lempikirjat...


...ja kirjahylly. Mappihyllyjen väliaikainen sijoituspaikka on makuuhuoneessa (yöks). Iso osa kirjoista ja mapeista on varastossa. Nämä pitäisi saada pois silmistä yläkertaan tulevaan työhuoneeseen. Neulekirjastoni on vasemmalla kaksi alinta hyllyä.Vanhin huonekasvi. Viherkasvien määrä on vähentynyt sitä mukaa kun asunto on pienentynyt. Tai no, ehkä rakentamisella oli vaikutusta siihen, että iso osa kasveista kärsi ja kuoli viime talven aikana. Välillä niitä oli liikaa, nyt ihan sopivasti. Jukkapalmu on kotoa saatu poikanen.
Kasperi yhdessä lempipaikassaan eli makuuhuoneessa petaamattomassa sängyssä. Muita lempipaikkoja ovat tietokonetuoli, sauna ja olohuoneen sohva.Näkymä keittiön ikkunasta sunnuntaiaamuna. Hiljainen on kylätie...
Eteisessä ei ole naulakkoa, vaan komero. Tässä kurkistus minun puolelleni.. Ylähyllyllä suloisessa sekamelskassa pipoja, huiveja ja lapasia.
Tuulikaapissa lojuvat lempikenkäni eli nahkaiset saappaat. On niille olemassa saapastukikin... jossakin! Kaapin alta pilkottaa jokin ase (kätevää kaupustelijoiden varalta!) :D
Lempipaikkani meidän talossa on takkaleivinuuni. Se on kaunis. Voisin istua neulomassa tuntikausia katsellen tulta.Lempityyny ja viimeisin neuleaiheinen ostos. Tyynynpäällinen on pellavaa, ostettu Josefssonilta. Näitä meiltä löytyy monia erivärisiä.. Lanka on virkattuun kolmiohuiviin ostettua Ainoa, kaksi kerää ei ihan riittänyt huiviin ja hapsuihin.
Vaatekaappi ja osa lankavarastoa. Vaatekaappini näyttää aika tummalta ja ruskealta. Luulin, että siellä olisi enemmän punaista. Ylähyllyillä laatikoissa on lankaa, alhaalla olevissa koreissa on laukkuja ja lankaa ja oikealla oleva epämääräinen laatikko ja muovipussikasa on lankaa. Lankaa on myös eteisen kaapin ylähyllyillä, kodinhoitohuoneessa ja makuuhuoneessa kolmessa eri korissa. En muista, onko lankaa vielä muuallakin.

Onneksi kuvasta ei näy, että ylimmillä hyllyillä olevien laatikoiden kannet ovat poksahtaneet auki. Niihin ei näköjään voikaa tunkea lankaa ihan määrättömästi..
Yksi makuuhuoneen lankakätköistä. Toimii samalla yöpöytänä. Se ei mene kiinni, joten silmälasien säilyttäminen kannen päällä yön ajan alkaa olla arveluttavaa. Korissa on seiskaveikkaa.Noloin asia kotoa. Olisin voinut kuvata tuulikaapin kirpparille menossa olevat paperikassit (since heinäkuu 2006) tai kodinhoitohuoneen raksavaatekasan. Sen sijaan otin kuvan olkkarista. Mitä puuttuu?Verhot!

Tai siis verhotangot. Verhot olisi jo olemassa kaikkiin ikkunoihin, mutta tankoja puuttuu. Aion todellakin laittaa vanhat verhot ikkunoihin enkä käyttää satoja euroja uusiin verhoihin. Ja kun kohta ollaan eletty melkein vuosi ilman verhoja, niin ne vanhatkin tuntuvat varmaan ihan uusilta... :D (Meillä ei myöskään ole erikseen kesä- ja talviverhoja saati joulu-, pääsiäis-, juhannus- ja helatorstaiverhoja. Eikä tule. )
5 kommenttia:

 1. Anonyymi21.11.06

  Ihana takka! Olispa meilläkin joskus noin siistiä..ja avaraa ja kaunista ja ja ..Ääh. Mäkin haluan talon. :o)

  MP75

  VastaaPoista
 2. Täh, miksei oo noin monia verhoja? Mulla on, tosin vain keittiöön. Muualla eletään samoilla ympäri vuoden. Sukat oli ihan kuin omissa jaloissa, tosin mulla on varrettomat. Lomautus, plääh... Koita jaksaa!

  VastaaPoista
 3. Tiina: Kun olis ees ne verhotangot... :) Tykkään muuten vaihdella sisustusta vuodenaikojen mukaan, mutta verhot pysyvät samoina. Tyynyjen, kynttilöiden ja tilpehöörin väri siis vaihtuu.
  MP75: Siistiä on vain sen takia, että edellisenä päivänä kävi vieraita! :D

  VastaaPoista
 4. Anonyymi23.11.06

  Meillä on ihan sama tilanne! ;0) Muutimme kesällä ja vieläkin olemme ilman verhotankoja ja verhoja.

  Ihailin myös tuota siisteyttä ja kotoisuutta... :0)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana takka! Meillä olisi tarkoitus (joskus) purkaa iso tiilenpunainen leivinuuni ja hommata vuolukivinen..mut on alkanu kaakeloidut viehättään silmää. Ihana et joku muukin TUNNUSTAA ettei vaihda verhoja suurinpiirtei 3kk:n välein;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!