24.7.07

Kumpi ja Kampi

Pitäisi löytää (kotimainen) villalanka, joka vastaisi neuletiheyttä 22 s ja 32 krs, n. puikoilla 3-3½. Minulla on melko löysä käsiala, joten ohuempi lankakin tulee kysymykseen.

Tällä hetkellä olen arponut näiden vaihtoehtojen välillä:

Vuorelman Satakieli 100g=330m. Tiheys n. 26s ja 34 krs, puikot 2½-3½, värikartta löytyy kotoa

Pirkanmaan kotityön Pirkkalanka, mutta ohut kaksinkertaisena vai paksu?

Wetterhoffin Tuukka, ei mitään käsitystä millainen lanka, eikä värikarttaakaan ole.

Pirtin kehräämön langat-taas edessä valinnan vaikeus. Kasvivärjäystä varten ostettuna muistaakseni 140TEX x2:sta...ehkä. Joka tapauksessa ohuempaa ja paksumpaa lankaa. Jos löytäisin nyssäkän jostakin, niin voisin kokeilla mallitilkkua.

Suunnitteilla on siis Kalevalaneuleet-kirjasta Idän neito-pusero. Onhan se ollut suunnitteilla jo viimeiset viisi vuotta, ehkä nyt olisi aika? Värihaaveena edelleen tummanpunainen.


Kiitokset lohduttavista kommenteista ja onnitteluista. Ne lämmittivät mieltä todella paljon!

Ensi kerralla luvassa ehkä jopa jotain valmistuineita neuleita ja uusia neuleohjehankintoja.

7 kommenttia:

 1. Nimipäivä onnittelut.
  Kipitänpä alakertaan katsomaan Tuukan värikarttaa. Sama neule on minullakin aatoksissa ollut. Olen miettinyt, josko sen tekisin Johanneksen villapellavasta.

  VastaaPoista
 2. Tuukka on hieno lanka, mutta minusta on kovin paksu ja vähän ehkä karkea. Satakieli on puolestaan aika ohut, mutta järkyttävän laadukas. Ei mene mikskään vuosissakaan, sama juttu kuin Pirkassa. Ohut Pirkka kaksinkertaisena...? Ehkä?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi24.7.07

  Heips,
  Tein tuon Idän neidon viime vuonna ihan Novitan Floricasta ja hieman harmittaa, kun se kutittaa. Tuukasta olen samaa mieltä kuin Ilu. Pirkka-lanka on minun sietokyvylle siinä ja rajoilla. Satakielestä ei ole kokemusta, mutta Pirtin kehräämön lanka olisi ihan passelia (ottaisin itse kampavillan 90 TEX x 3). Minulle tuo Johanneksen villapellavakin on liian karkeaa.

  Neuleen allehan saa tietenkin aluspaitaa, mutta tuo kaulus ja pitkät hihat tulevat kyllä pakosti ihokontaktiin...

  Näin sanaili MinnaR

  VastaaPoista
 4. oh en ollut nähnyt edellistä postia.. Syvät pahoitteluni menetyksenne johdosta, ja oikein paljon onnea plussasta! Oot ollut usein ajatuksissa, ehkä lämpimistä ajatuksista oli jotain hyötyä!

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen ollut kiireitten ja muitten takia vähän pimennossa ja nyt vasta luin edellisen viestisi.
  Iso lohtuhalaus surun takia, mutta vielä isompi onnitteluhalaus plussan takia ja iso parvi enkeleitä matkaan!

  Ja kiitos vaan syksyn neulekirjauutuuskatsauksesta ... kalliiksi tulee :-).

  VastaaPoista
 6. Hyvää nimipäivää!

  Mites olisi Wetterhoffin Veera? Hankin juuri vyyhdin itselleni Treen reissulla. Värikartta on läkähdyttävän ihana. Sataprosenttista villaa, suht ohutta eikä tuntuma kauhistuttanut ainakaan minua, vaikka olen kranttu ja kuivakätinen. (Ja ainahan tuotoksen voi uittaa hoito- tai huuhteluaineessa.)

  Vyyhti sanoo: 100 % kampavilla, TEX 55x2 (Nm 18/2) n.100g ~n. 900 m. Käsinpesu 30 astetta. Piti luntata, kun ei voi muistaa. Noista texeistä minen ymmärrä mitään, mut lanka on ihanaa. :o) Taitaa ehkä olla ennemmin huivipaksuutta, mutta laitoinpahan nyt kuitenkin.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi24.7.07

  Hei kaima!
  Nimpparionnittelut ja iso halaus viimeisimmistä uutisista!
  t. TiinaF

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!