19.11.07

Kutsumuksen kuulen

Mites se tarina hölmöläisten peitosta menikään, leikataan pala toisesta päästä ja ommellaan kiinni toiseen päähän. Lomautuksiahan noin isot prosentit tietää, kun jostain pitää säästää. Onneksi äitiyslomalaista ei voi keväällä lomauttaa..

Nytkin piti viedä oma liimapuikko kouluun, että olisi oppilailla edes jotain millä liimata monistelippusia vihkoon. Rahat olleet loppu kohta jo pari kuukautta, omasta "korvamerkitystä" ennätin käyttää puolet.. Hohhoijaa..

Hitto kun se tehdaskin muutti Kiinaan, sain siellä kesätöissä isompaa palkkaa siivoojana kuin nyt.

Katkera korkeasti koulutettu matalapalkkainen menee nyt purkamaan vitutustaan ihanaan Sagittariaan. Valmista pitäisi olla lauantaina enon viiskymppisillä.

8 kommenttia:

 1. Joo, opetusryhmiä kasvatetaan, valinnaisia poistetaan jotta saadaan rahaa palkkoihin...

  VastaaPoista
 2. Minähän en äitinä näe, mitä kulisseissa (tuntikehyksissä) tapahtuu, näen vain sen, mikä on arkea. Hedelmiä ei ole ruuan kanssa (salaattina joko porkkanaraaste tai kaaliraaste), koko koulun oheislukemistobudjetti 100€/lukuvuosi (oppilaita sata, no, onhan se euron per lapsi).
  Jalkapallokentän laidalle tulee huoltokoppi, mutta koulun vessoista osa on käyttökiellossa rikkinäisten pönttöjen takia.
  Kunta ei suostunut nostamaan vero% (eihän nyt ole kai edes vaalivuosi?) joten kohta ollaan konkurssissa - mutta onpahan maakunnan alhaisin kunnallisveroäyri.

  Ei kyllä kadehdita opettajan osa, jos ei julkisella sektorilla muutenkaan hurraamista ole.

  VastaaPoista
 3. Juu, tämä yhteiskunta on kyllä pyllystä. Tai kun tuntuu, ettei tajuta ollenkaan mikä on se tärkein asia, ei suinkaan hienot kulttuurirakennukset yms. Vaan se tavallisten ihmisten arki. Etenkin lasten ja nuorten elämään (juuri nuo psykiatria yms.) ja koulutukseen pitäisi satsata, nehän ne tulevia päättäjiä on. Ja niiden paha olohan se yhteiskunnan tuhoaa tulevaisuudessa, jos mikä.

  VastaaPoista
 4. Niin totta. Valtion talous on hyvässä kuosissa, mutta kunnista samaa ei voi sanoa. Kouluissahan tuon näkee ehkä selvimmin, sekä materiaaleissa, ruokailussa että terveydenhoidossa. Toisaalta rahapula vaivaa myös kunnallistekniikan puolella: esimerkiksi vesi- ja viemäriverkostoa uusitaan keskimääräiseen käyttöikään nähden aivan liian vähän. Milloinkohan tilanne kärjistyy sietämättömäksi?

  VastaaPoista
 5. Liimapuikko on kuulunut syksyllä ostettaviin penaalin tavaroihin meillä jo vuosikausia,mutta mistään ei saa ostaa edes rahalla puhe-erityis-tuki ym opetusta. No kaikesta huolimatta iloa odotukseesi ja voimia koulutyöhösi.

  VastaaPoista
 6. Catarina: Moni erityisopettaja tekisi tuota lisätyönä, mutta useat kunnat kieltävät opettajilta sivutyön...

  VastaaPoista
 7. Vieläkö neulekahvila kokoontuu joensuussa. Missä, milloin ja pääseekö mukaan?

  VastaaPoista
 8. kirsikka: Joensuun seuraava neule- tai pikemminkin käsityötapaaminen on maanantaina 10.12. klo 17 kirjaston kahvila Pilkussa. Tule rohkeasti paikalle! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!