16.1.08

Hirviö

Minulla on lankakaapissa vain täydellisiä ja kauniita lankoja. Minun komerosta on turha etsiä luurankoja tai hirviöitä.

Paitsi että...
Tämä lanka ei kelvannut edes käsityöterapeuttien lankavaihdossa. Saanko esitellä...Lanka, joka on peräisin olkatoppausten luvatulta vuosikymmeneltä 80-luvulta. Lanka, joka on ensiksi marinoitunut äidin lankavarastossa reilun vuosikymmenen ja sittemmin kulkeutunut omaan lankakaappiini. Tai itse asiassa hautautunut varhaisimman langansäilytyspaikkani, arkun, syvimpiin sedimentteihin. Lanka, joka on luultavasti ehtaa tekokuitua (mukana saattaa olla myös puuvillaa). Lanka, jonka väri ei ihan ole se oikea sininen. Lanka, joka on liian ohutta neulottavaksi ja joka luultavasti kutittaa valmiina neuleena. Lanka, jota on ainakin 350 grammaa!

Jos olisin ilkeä, neuloisin tästä jotain lahjaksi. Mutta ihminen, joka hamstraa tällaista lankaa (olkoonkin ilmaista) lankavarastoonsa, sietää saada rangaistuksen. Tästä tulee jotain minulle. En vain vielä tiedä mitä. Ehdotuksia saa antaa, langan paksuus on noin Kamenan luokkaa. (Bikineitä on turha ehdottaa, en sentään ole masokisti!)


Edit: Lanka on joitan tuntematonta merkkiä, ollut alunperin kartiolla. Ei siis ole Novitan lankaa. Äiti on ilmeisesti saanut langan aikanaan tädiltä, joka oli töissä neuleyrityksessä.

7 kommenttia:

 1. Eikös melkein langasta kuin langasta voi tehdä salomoninsolmuhuiveja. Niitä minä ainakin teen, kun en muuta keksi... :-)

  VastaaPoista
 2. You Make My Day! Katso perusteluita blogistani :)

  Mitäs jos langasta tekisi liivihameen, jota pidetään puseron&housujen kanssa? Silloinhan ei pistelisi. Harras harrastus -blogissa taisin nähdä hienon neulotun liivihameen.

  VastaaPoista
 3. Huivia minäkin ehdottaisin. Ei hiosta eikä kutita vaikka lanka olisi kuinka karmeaa...

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä! Huivia minäkin ajattelin ensiksi, mutta sitten mielessä alkoi siintää joko kesäinen lyhythihainen neulejakku tai uhoavan ehdotuksen mukaan pitkä (pömpän peittävä) liivi.

  Lisää ehdotuksia!

  VastaaPoista
 5. Ehdottaisin hametta. Tuo voisi sopia hyvin neulottavaksi yhdessä ohuen puuvillan tai villan kanssa. Pirkkalangassa tai satakielessä yms. olis varmaan ainakin melkein vastaava sävy.Ja hamekaan ei vältäämättä pistelis.

  VastaaPoista
 6. Hame tuli mieleen mullakin.

  VastaaPoista
 7. Näyttää ihan Novitan Marilynilta, joka oli 40% puuvillaa, 30% viskoosia ja 30% polyakryylia. Tykkäsin itse kovasti ko. langasta. Huonona puolena oli, että venyi aika lailla käytössä, mutta muuten kiva hiostamaton lanka. Minä tekisin tuosta villatakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!