7.2.12

Joulupukin apurin tunnustuksia


Joulupukki tarvitsi viime jouluna hieman neuleapua. Melkein kaikki lahjottavat saivat neulotut lahjat, joten niiden tekeminen aloitettiin aiemmista vuosista viisastuneena jo kesällä. Tai siis lankojen ja villojen värjäys ja tarvittavien lankojen kehrääminen. Syksyn aikana en sitten juuri muuta neulonutkaan kuin joululahjaneuleita. Ja ihan vähän vauvaneuleita..

Ensimmäinen valmistunut lahjaneule olivat Wendy D. Johnsonin suunnittelemat On-Hold-sukat väripataan päässeesta Novitan Tico Ticosta. Tuli kivat, tosin koko 40 on hieman liian iso omaan 37 räpylään.

Malli: On-Hold, suunnittelija Wendy D. Johnson
Lanka: Novita Tico Tico, itse värjätty
Puikot: 1,75 mm pyöröpuikot 

 Toinen valmistunut oli todellinen pikaprojekti, TGV-huivi, joka oli todella mukava neuloa. Sopivan aivotonta, mutta ei liian aivotonta, ettei tullut virheitä. Baktus oli liian vaikea neulottava ja tappavan tylsä, tämä oli kiva.
Malli: TGV (High Speed Knitting) , suunnittelija Susan Ashcroft
Lanka: Schoppel-Wolle Crazy Zauberbal, väri U-Boot
Puikot: 4 mm 

Ja näitähän valmistui sitten toinenkin, kun kerran vauhtiin päästiin. Kuitu on Friends in Fiber-firman Bluefaced Leicester väri Cape Cod Cranberry. Kehrätty Wanhalla Rouwalla ja navajokerrattu, 100 g ja 490 m. Huiviin ei mennyt ihan koko vyyhti. Menekki noin 431 m. Huono kuva, mutta ainoa, jossa värit toistuvat edes jotenkin oikein. 

Malli: TGV
Lanka: Itse kehrätty BFL
Puikot: 4 mm
Toinenkin itse kehrätty lanka päätyi lahjaneuleeksi. Tämä on Tuulian värjäämää kuitua eli Knitlob's Lair Falkland Top. Kehrätty Wanhalla Rouwalla ja kerrattu kaksisäikeiseksi, koska värit näyttivät omaan makuun liian ärtsyiltä navajolla kerrattuna. Kaksisäikeinen hieman mursi sävyjä eivätkä valkoiset kohdat hyppää silmille. Mallina on Martina Behmin Magrathea. Huivin painoa en mitannut, mutta valmista lankaa oli n. 140 g ja 590 metriä ja lankaa jäi hieman yli. 

Malli: Magrathea, suunnittelija Martina Behm
Lanka: Itse kehrätty Falkland n. 590 m.
Puikot: 3,5 mm. 


Virkkuukoukkuunkin piti tarttua. Miehen sisko oli pieniin päin ja kysyessäni mitä tekisin joulukuiselle tulokkaalle, oli toiveena vauvan peitto. Sukupuolesta ei ollut silloin täyttä varmuutta, joten päädyin neutraaleihin väreihin.Peitosta tuli aiottua pienempi, koska vihreä väri pääsi loppumaan. Koko on juuri sopiva, reunusten kanssa peitosta olisi tullut liian iso vaunupeitoksi.

Malli:Sunny Spread , suunnittelija Ellen Gormley
Lanka: Novitan Wool, luonnonvalkoinen (3 kerää) ja oliivinvihreä (5 kerää)

Koukku: 3,5 mm

Sain myös valmiiksi edellisjouluksi aloittamani kirjoneulelapaset. Silloin joulukiireet yllättivät ja projeksi piti jättää odottamaan seuraavaa joulua. Aika tavaran kaupihtee, niinhän sitä sanotaan. Ihana malli tämä Rovaniemen lapaset, saisikohan itsellekin joskus neulottua näin nätit lapaset! Floricalla tuli sopivat naisten käteen, Nallella miehelle.


Malli: N:o 89, Rovaniemi by Eeva Haavisto
Lanka: Novita Florica musta ja valkoinen
Puikot: 2,0  mm 
 Malli: N:o 89, Rovaniemi by Eeva Haavisto
Lanka: Novita Nalle harmaa ja valkoinen
Puikot: 2,5 mm 

Ihan kaikkia sukkia ja lapasia en aio esitellä, koska osaatte varmasti kuvitella miehen  2o2n-neulotun mustan peruspipon. Mutta näistä taaperon lapasista tuli pienellä vaivalla aika kivat.


Seuraavalla kerralla sitten rukkiasiaa ja ehkä vähän uudempia valmistuneita neuleita. Neulomisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!