8.2.12

Lucia-neiti

Meille saapui joulukuussa uusi perheenjäsen, Lucia-neiti. Hän on syntyjään Schacht, tarkemmin sanottuna Matchlessin sukuhaaraa. Hän on ihana!
Nimensä hän sai saapumispäivän mukaan ja syntymäpäivä on sama kuin minulla, 0808. Wanha Rouwa Sylvi kotiutui minulle myöskin syntymäpäivänäni 2009, joten jotain tuplakasin taikaa tässä täytyy olla...

Matchlessiin päädyin pitkän harkinnan ja vielä pidemmän säästämisen jälkeen, koska halusin rukin, jonka kanssa pärjään piiitkän pitkän aikaa. Sylvi, jolla opettelin kehräämään, on perinteinen kiikkalanen rukki, kaksoisnyörillinen siis, joten sama mahdollisuus piti uudessakin rukissa olla. Skottia en ole vielä Lucialla kokeillutkaan, koska kaksoisnyörillinen on vaan niin yksinkertainen systeemi yksinkertaiselle ihmiselle. Lucian polkeminen on lastenleikkiä Sylviin verrattuna, niin kevyttä, että tuntuu kun ei mitään tekisikään. Vaihteitakin Neidissä on enemmän kuin Wanhassa Rouwassa. Neidin kanssa pääsee hiljalleen, Rouwa meni aina lujaa! Wanhasta Rouwasta en ole luopunut enkä aiokaan. Hän saa jäädä fiilistelyrukiksi ja meidän kaunottareksi.

Lucialla olen kehrännyt vasta kaksi vyyhtiä, ensimmäisen luonnonvalkoista Wollinchenin kaupan päällisiksi lähettämää Eiderwollea ja toisen itse värjäämää Falklandia. 

 Eiderwollea syntyi 85 g ja 176 m, navajokerrattu. 


Itse värjätyn Falkland-kuitu sai nimen Sinitaivas vaikka katoaa. Kuitu on värjätty kesällä jätesäkin päällä maalaamalla ja värien vaihtumiskohtaa pensselillä hieman sekoittamalla. Väreinä sininen, ruskea ja petroli. Sitä syntyi 175 g ja 518 m, navajokerrattu tämäkin. 


 Langasta piti tulla minulle huivi, mutta väri ei ehkä ole ominta. Neuloinkin siitä pojalle pipon, tämän talven suosikkimallilla Rikke. Lankaa pipoon meni vain nöttönen, sitä on vielä jäljellä vaikka miten paljon. Ehkä kauluri tai kaulaliina pipon kaveriksi? Ihanan pehmoista lankaa ja väri sopii pojan vaaleisiin hiuksiin täydellisesti.
Malli: Rikke, suunnittelija Sarah Young
Lanka: Itse kehrätty Falkland, 54 g ja  n. 160 m
Puikot: 2,5 mm
7 kommenttia:

 1. Onnittelut Luciasta! Mä niin kovasti kans toivon saavani samanlaisen jossain vaiheessa... Se vaihe vaan on nyt niin, että ensin on saatava auto kokonaan maksettua ja vasta sitten on lupa tilata uusi rukki. Mutta voih, sitä päivää odotellessa ihailen kanssaharrastajien Matchlessejä... :)

  VastaaPoista
 2. Hih! En voi kuin suositella, hän on ihana! Pitkä odotus kannatti ja kun raha oli lopulta kasassa, niin toimitus oli yllättävän nopea, n. viikko.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Onnittelut hienosta neidistä.

  VastaaPoista
 4. routa9.2.12

  onnittelut uudelle neidille. Ihanaa että vihdoinkin sen sait. Pitääpä käydä aina katselemassa, mitä ihanuuksia sillä on tehty. Sinisessä langassa on kauniit sävyt ja vaalealle pojalle sopii erittäin hyvin

  VastaaPoista
 5. Löysin blogisi. Hienoja juttuja olet tehnyt.

  VastaaPoista
 6. Kiitos routa ja Eetuliina!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!