14.5.13

Lentsikkaa ja heppoja

Kevään ompelukärpäsen innoittamana tuli tilaitua vähän kankaita. Kaapissa on nyt mukava varasto (entisten tylsien lisäksi) ihania kankaita mm. Tinttamarellista, Sampsukasta, Royal-tuotteelta ja Lasten Taikamaasta. Sampsukan Onerva ei ennättänyt ilmestyä tilaukseen mennessä, joten se jäi hieman harmittamaan. Ehkä sitä pitää vielä käydä kipaisemassa paikan päältä.. 

Ensimmäiset kuviotrikoot pääsivät jo vaatteiksi asti. Poikanen tahtoi Lasten taikamaasta ostetusta lentokenttätrikoosta paidan ja päädyin ompelemaan jo valmiiksi piirretyillä kaavoilla. Viime syksyinen dinosauruspaita on osoittautunut suosikiksi. Eipä tätä lentsikkapaitaakaan olisi saanut pyykkiin laittaa.. Tytärlapsi sai  Tinttamarellin Dalaheppatrikoosta Ottobren Dreamland-tunikan koossa 104. Tein ihan ohjeen mukaan, mutta ehkä olisi pitänyt piirtää hieman pidempi helma ja pidemmät hihat, niin tuolle olisi ollut käyttöä pidempään. Resorikanttaukset tein ohjeen mukaan, mutta niistä tuli liian leveät. No, menettelee se näinkin. Silmun tekeminen oli uutta, mutta siihen löytyi hienot kuvalliset ohjeet Hannella-blogista.

Kuvan HM:n trikooleggareista meni molemmat polvet puhki pian kuvan ottamisen jälkeen. Pääsen paikkauspuuhiin..


2 kommenttia:

 1. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, vastasin tähän kyselyyn jo aiemmin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!