13.5.13

Onpahan kokeiltu..

Suuren sukkahaasteen huhtikuun haasteena oli kokeilla sukissa jotain erilaista kantapäätä. Viisveen poikasen jalka on kasvanut talven mittaan niin paljon, että päätin neuloa hänelle värikkäät sukat raidoittuvasta langasta. Ravelrystä olin bongannut kiinnostavalta vaikuttavan mallin Hat Heel-socks, joka on muuten julkaistu vuonna -09 Knittyssä. Muistan sen sieltä huomanneeni, mutta kummasti olivat painuneet unholaan. Onneksi oli SSH2013 ja hyvä syy etsiä erilaisia sukkamalleja! 

Sukkaan tulee nimensä mukaan erilainen kantapää, joka muistuttaa pipin kavennuksia. Tai lisäyksiä, sillä tässä tapauksessa sukan neulominen aloitetaan kantapäästä tai "pipon" päälaelta. Raidoittuvat langat tuovat kivasti esille kantapään rakenteen, mutta miksipäs ei voisi neuloa kantapäätä tai sen alkua jollain kivalla kontrastivärillä ja lopun sukan yksivärisenä! Mainio malli käyttää myös jämälankoja, koska langan jotuu katkaisemaan joka tapauksessa. Sukka aloitetaan siis neulomalla ensin kantapää ja "kiilakavennukset" ja sen jälkeen neulomalla joko varsi tai teräosa. 


Malli: Hat Heel (rav)
Lanka: Austermann Step Goleen (227), 32 g
Puikot: 2,0 mm puiset sukkapuikot

Ohjeessa on valmiit silmukkamäärät eri kokoihin, mutta kokoa on helppo muuttaa, kun ymmärtää miten sukka rakentuu. Ensimmäiset sukat neuloin kuitenkin täysin ohjeen mukaan ja valitsin kooksi "older child", koska arvelin sen sopivan isommalle lapselle, joka siirtyi juuri koon 30 kenkiin. Kantapäästä näytti ensiksi tulevan oudon suippo, mutta ihan nätisti se asettuu jalkaan ja näytti pyöristyvän neuleen edetessä. Pelkän kantapään mukaan koon arvioiminen oli hankalaa ja kun kiilakavennukset oli tehty, huomasin sukasta tulevan liian kapean poikasen jalkaan. 

Onneksi noita sukankuluttajia on kuitenkin sen verran, että käyttäjä löytyy. Jos ei neiti Uhmaiästä, niin sitten aikanaan Copystä ja Pastesta. Neuloin sukista noin koon 25 jalkaan sopivat. Neiti ei innostunut sukista, koska ne eivät olleet vaaleanpunaiset. Isoveli taas tuhersi itkua, kun hän ei saanutkaan lempivärisiä sukkia. 

Onneksi lankaa jäi. Onneksi taitaa tulla kesä ja Isoveli pärjää ilman villasukkia. Mutta onpahan kokeiltu.

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä tuollainen vähän erilaisempi kantapää! Näyttää kivalta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvi! Uutta on aina kiva kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!