9.5.13

Suuri sukkahaaste 2013


Osallistun Ravaelryn Kahalit KALit-ryhmän Suureen Sukkahaasteeseen, jossa joka kuukausi valitaan neulottavaksi sukat joko tekniikka/värihaasteen tai suunnittelija/lankahaasteen mukaan tai sitten neulotaan sukat jotka sopivat molempiin haasteisiin. 

Tammikuussa osallistuin haasteeseen, jossa tarkoituksena oli neuloa sukat sen paksuisesta langasta, jota ei yleensä käytä. Neuloin sairaalassa ollessa Pre-eclampsiaksi ristityt sukat eli TiiQ:n suunnittelemat Fredrikat. Mukava malli, mutta karkea 7 veljestä-lanka ei ollut omiaan laskemaan verenpainetta! Paksusta langasta sukat kyllä valmistuivat todella nopeasti! 


Malli: Fredrika, koko 37
Lanka: Novita 7 veljestä 
Puikot: 3,25 mm 

 
Helmikuussa haasteena oli neuloa sukat Ullassa olleella sukkaohjeella. Valitsin malliksi zeskan suunnittelemat Lorelein heinikot, jotka olin jo joskus aiemmin aloittanut tästä samasta langasta. Purin tekeleen ja aloitin uudelleen. Nämä sukat menevät lahjaksi, koska ne ovat koko 39-40.

Malli: Lorelein heinikko (Ulla 2/2008)
Lanka: Schoeller+Stahl Fortissima Socka Mit Bambou, väri 0005
Puikot:  2,0 mm

Maaliskuun sukkahaastetta olin odottanut kovasti. Haasteena oli neuloa perinnesukat ja olin pähkäilllyt usean eri ohjeen ja lankavaihtoehdon välillä. Malliksi valitsin Vöyrin sukat ja väreiksi rauhalliset valkoisen ja harmaan. Ohjeen sukat oli neulottu puna-valkoisina ja hieman ohutta sukkalankaa paksummasta langasta. Sopivaa lankaa arvoin Nallen ja Fabelin välillä päätyen lopulta jälkimmäiseen. Nallesta olisin saanut omaan jalkaan liian isot sukat. Puikkokoon  valitsin suositeltua isomman kirjoneuleen ja ohuemman langan takia. Hyvät tuli! 

Lanka: Drops Fabel valkoinen ja harmaa
Puikot: 2,25 mm ja joustimessa 2,0 mm 


Huhtikuussa haasteena oli neuloa sukat suomalaisen värjärin värjäämästä langasta. Omia värjäilyjä löytyi lankavarastosta ja neuloin keväisen keltaiset Cookie A:n Glynis-sukat. (Ylin kuva näyttää tutulta, eikö?)Malli: Glynis, Cookie A:n kirjasta Sock Innovation
Lanka: Itse värjätty ohut sukkalanka, 71 g 
Puikot: 2,25 mm
Nyt mennään toukokuussa ja haasteena on neuloa pitsineuleiset sukat, jotka tuovat mieleen suomalaisen luonnon. Testineulon ihanan keväänvihreitä toukokuisia sukkia, joista lisää niiden valmistuttua!
4 kommenttia:

  1. Todella kauniita sukkia olet neulonut. Ja kaksosissa varmasti touhua piisaa, kun piisaa ihan yhdessäkin vauvassa. Tosi söpöt pikku miehenalut! :)

    VastaaPoista
  2. Mielettömiä poseerauksia! Ja kalpenen muutenkin kateudesta, sillä en ole itse kovinkaan pätevä sukanneulonnassa.

    VastaaPoista
  3. Upeita sukkia :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!