1.12.14

Maailman ihanin joulukalenteri

Kuppi glögiä, pala mutakakkua, puikoille sukka ja blogia päivittämään! 

Jokin aika sitten saimme Purkautuu-blogin Iiriksen kanssa jälleen kerran huiman hienon ajatuksen. Mitäs jos tehtäisiin omat jämävillasukkalankajoulukalenterit toisillemme! Homma tietysti repesi käsistä ja lopulta kalentereita syntyi yhteensä viisi, joista kolme askartelimme yhdessä lahjaksi ystävillemme ja loput kaksi toisillemme.

Minun kalenterista Iirikselle tuli tällainen. Pussit on taiteltu ja teippailtu jonkin netistä löytyvän pussintaitteluohjeen mukaan, pohjana 15x20 cm kokoinen pala voimapaperia (koska se vaan on niin kaunista!), pyörylät ovat kuviollista skräppäyspaperia ja numerot taiteiltu hopeatussilla. Yläosaan on taiteiltu puolikas koristekakkupaperi ja koko komeus on Iiriksen neuvojen mukaisesti nidottu nitojalla kiinni jesarista ja Karismasta punottun punavalkoiseen nyöriin.  
Olimme sopineet kalentereiden vaihdon tälle aamulle kera mutakakku- ja glögitarjoilun ja minä sain Iirikseltä näin ihanan kalenterin. Se sopi täsmälleen meidän uunin kylkeen, liekö Iiris sitä salaa mittaillut.. Pussit ovat hauskoja tötteröitä ja kivasti erivärisiä. Iiris ehkä kertoo blogissaan lisää askartelusta.


 Ekasta luukusta, tai siis pussista, löytyi tällainen herkku. Merinoa se on, liekö Cascaden Heritagea. Ihana smaragdinvihreä sävy! Se pääsi puikoille, joita neulon parhaillaan tätä kirjoittaessa.

 Kalenterista on tarkoitus valmistua villasukat, päivät 1-12 ovat ensimmäinen sukka ja 13-24 toinen sukka. Emme tietenkään muistaneet punnita, että kummastakin sukasta tulisi yhtä painavat. Kärjestä aloittaen sillä ei nyt niin ole väliä, ja ainahan yläosan resorin voi neuloa vaikka jostain muusta väristä..

Ensi vuodelle on sitten suunnitteilla huivikalenteri. Tai kalenteri 24 erivärisestä itsevärjätystä vyyhdistä. Tai ehkä jopa kalenterivaihto..

Joka tapauksessa tämä on ihanin ja paras joulukalenteri, joka minulla on koskaan ollut! Kiitos Iiris, olet ihana!
7 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää uunin kyljessä =)Ollos hyvä! Olet sen ansainut ihanainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pus! Rupeen nyt neulomaan sitä sukaksi!

   Poista
 2. Ihana kalenteri ja ensivuonna teettekin tästä maailmanlaajuisen hauskutuksen neulojille tai ainakin varoitatte joulun tulosta ajoissa että tällaiseen osaisivat muutkin varautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku vaihto vois olla kiva...

   Poista
 3. Tuo on kyllä ihan paras juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onon! Kalakukkoneulojilta pöllitty idea lankalaatikosta on ollut toinen syksyn huippujuttu!

   Poista
 4. Onpa kiva idea! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!