26.11.14

Suutarin lasten kengät

Tänä vuonna tavoitteena oli neuloa enemmän itselle. Näinhän siinä sitten taas kävi, että itselle on tähän mennessä valmistunut vain muutama hassu neule, mutta lapsille on tullut neulottua enemmän. Tarpeeseen toki, sillä edellisvuotisilla neuleilla on paha tapa kutistua kesän aikana. Sukkia, lapasia ja pipoja taas katoaa nopeampaan tahtiin kuin niitä ennättää neuloa. 

Syksyn ensimmäisiin kirpeisiin päiviin valmistui Anadiomenan kaunis pipomalli Alize Hat. Lankana pipossa on Dropsin ja Sublimen DK-vahvuiset merinosilkit. Kiva hattu, mutta tuo nurjan neulominen alkoi jossain vaiheessa syödä naista!

Lanka: Drops Baby Merino ja Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK, yht. 50 g


Vähän kylmempää säätä varten kehräsin pipolangan Louhittaren Luolan pinkki-vihreästä Corriedalesta ja neuloin Rikken, joka on kuin luotu käsinkehrätylle langalle. Silmukkamäärää vähensin rajulla kädellä, jotta paksummasta langasta tuli sopiva pipo 4-vuotiaan päähän.

Lanka: Käsinkehrätty Louhittaren Luolan Corriedale 75 g

Eskarilainen sai taas kerran yhdet villasukat kadotettavaksi. Värikäs on pojan mieleen, joten sitä sitten tuli. Lankana itsevärjättyjä ja keränloppuja Nalle-lankaa. Sukissa on 52 silmukkaa ja kuuden kerroksen korkuisia raitoja.

Malli: 52/6
Lanka: Nalle, käsinvärjättyjä ja jämäkeriä
 
Minusta tuli marraskuussa täti toisen kerran ja pienokaiselle talven pakkasia varten neuloin taatusti konepestävän setin Dropsin Fabelista, kun sitä sattui sopivasti varastossa supistusten alkaessa olemaan. Hattu on luottomalli Norwegian Sweet Baby Cap ja sukat ja lapaset omasta päästä, riittävän pitkällä ja leveällä varrella molemmat. 

Lanka: Drops Fabel harmaa n. 75 g

Joulu tulee yllättäen tänäkin vuonna ja joululahjat ovat taas vähän vaiheessa. Vaikka joka vuosi päätän, että tänä vuonna en tee itse yhtään lahjaa, niin kummasti marraskuussa lahjoja miettiessä en keksi kuin itsetehtyjä lahjoja. Tehtävien neuleiden ja ompelusten lista venyi jo niin pitkäksi, että vedin reippaasti henkseleitä muutamien juttujen yli ja päätin hieman nettishoppailla leluja. Mutta vielä olisi tekemistä. Mutta onhan tässä vielä melkein kuukausi aikaa..

4 kommenttia:

 1. Ihania neuleita, varsinkin tuo Alize joka on minunkin jonossa ollut jo puoli ikuisuutta :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Pitäisi ehkä itsellekin saada neulottua oma Alize kunhan toipuu nurjan nitkuttamisesta!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Suloisia tuli noista pipoista ja vauvan settikin on oikein pätevä ja konepestävä =) Sateenkaari sukat on oikein hauskat! Kiva kun on värejä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!