27.10.15

Sukkien kokotaulukko

Vanha sukkien kokotaulukon linkki oli lakannut toimimasta, samoin samalta sivustolta löytyneet vanhat neuleohjeet. Sivulla toimi ensimmäinen neuleblogini yli kymmenen vuotta sitten, enkä enää muista tunnuksia tai salasanaa sinne. 

Mutta ei hätää, voit ladata kokotaulukon pdf-tiedostona. Linkki ohjaa sinut Google Driveen. 

Tiinan sukkien kokotaulukko, PDF

Kommentit ovat kivoja, joten olisi kiva kuulla, jos taulukosta on ollut hyötyä! 

Kuvattomat postaukset ovat tylsiä, joten lätkäistään tähän sitten vaikkapa lauantain neulepäivästä ostamani Kraft Hand-Dyedin MCN DK-lanka (merinoa, cashmiria ja nylonia, hence the name), värissä Ashes. Tästä tulee isona pipo! 


18 kommenttia:

 1. En ole muita taulukoita käyttänytkään. Tää on ihan paras 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Taulukkohan on itse asiassa tehty kahden ihmisen jalkojen perusteella. Minun silloinen 36 ja miehen 42 ja muut koot päätelty. :D

   Poista
 2. Paras taulukko ikinä!
  Meijän kaupungin Neulekerhon fb ryhmäänkin sen laitoin, lähteenä kyllä taisi olla se siun vanha blogi ko konneelta tyrkkäsin etteenpäin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, tälle on käyttöä! Tähän asti kummilasteni vanhemmat ovat ottaneet mittoja mittanauhan kanssa, nyt ei enää tarvitse, riittää kun ilmoittavat lapsen kengännumeron :-)

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo on ollut käytössä varmaan niin kauan kuin se on olemassakin ollut. Muita taulukoita en käytäkään...

  VastaaPoista
 5. Sukka- ja lapastaulukot ovat olleet ahkerassa käytössä julkitulemisestaan asti, siis pian 10 vuotta. Monelle sen sijainti on neuvottu ja aika monta kopiota annettu netittömille neulojille.
  Näissä on luetettavat mitat ja kun on oppinut soveltamaan mittoja omiin tiheyksiin ja lankoihin niin sopivia neuleita on syntynyt.

  VastaaPoista
 6. Tämä on paras taulukko mitä tiedän ja on ollut käytössäni varmaan siitä lähtien kun on ollut olemassa ❤ Aina tulee takuuvarmasti oikean kokoisia :)

  VastaaPoista
 7. Voi kyllä, sinun taulukko on ollut käytössä jo vuosia! :)

  VastaaPoista
 8. Voi kyllä, sinun taulukko on ollut käytössä jo vuosia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että taulukosta on ollut hyötyä noin monelle! Taulukon mukaan tulee tiukempia sukkia kuin Novitan taulukon mukaan, mutta itse en ainakaan voi sietää liian löysiä tai pitkiä sukkia.

   Poista
 9. Anonyymi6.12.15

  Tämä on kyllä ihan paras kokotaulukko, aina teen tämän avulla! Esim. Novitan taulukolla sukista tulisi aiiiiiiivan liian isoja. Tämä on juuri passeli omalle käsialalleni. =)

  Kiitos siis tästä! T:Marjo

  VastaaPoista
 10. Ei toimi tuo linkki enään ):

  VastaaPoista
 11. Anonyymi6.10.16

  Kyllä minä sain taulukon linkistä. Mutta olen tätä Tiinan taulukkoa käyttänyt jo vuosia ja hyväksi todennut.

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Taulukko vaikuttaa paremmalta kuin muut. Tässäkin tosin on vain yhdet mitat - tarkotan, että must tuntuu, että miesten sukkiin tarvii tehdä isompi ympärysmitta kuin naisten sukkiin, jos tahtoo tehdä oikeasti jalanmyötäiset. En tiedä. Vaikeaa, kun on vuosia tehnyt sukkia naisihmisille ja ja yhtäkkiä pyydettiin sukkia miehen jalkaan - ei tiedä oikein mitä mittaa uskois, kun se jalka ei ole mitattavissa, tiedossa on vain kengän koko.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi27.9.18

  Muuten hyvä taulukko, mutta sukkakokoja ei ollut iän mukaan. Pitäisi tehdä sukkia 3-4 vuotiaille, mutta en tiedä kengän numeroita.

  VastaaPoista
 14. Muikku20.12.18

  Taulukkoa käytetään edelleen. Joka kerran kun teen uudet sukat, tarkistan täältä kuinka pitkä teräosan pitikään olla. Kiitos paljon!

  VastaaPoista
 15. Kiitos taulukosta! Näyttää se ikä tekevän tepposia toisillekin. Olen jo silloin, kun näitä tietokonejuttuja 1980-luvulla aloittelin, eri ohjelmia sekä töissä ollessa että kotikoneella laittanut ohjelman nimen ja siihen liittyvät salasanat omaksi tiedostoksi ja siirtänyt sen sekä paperiversiona että konetta uusiessa tääiedostona talteen, jotta harva pää ei tekisi tenää:)

  VastaaPoista
 16. Hulluja nämä ohjelmat, hyppivät kirjaimet miten sattuvat, kun kirjoittelee kymmensormijärjestelmällä, edellisessä viestissä tääietiedostona pitää pelkästään tiedosto, jonka nimen muistan, eikä muut ole siitä kiinnostuneita..

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!