11.9.05

Opetuksia

Eilen tapasimme Joensuussa neuleiden ja ristipistojen merkeissä. Paikalla olivat Helka, Jaana, Tiina K. ja (toivottavasti usein) vieraileva tähtösemme Kati. Helka laukoi aivan uskomattomia totuuksia neulojan arjesta, valitettavasti ne pääsivät unohtumaan... Voi, miksi mukana ei ollut kynä ja paperia! Opetus nro 1 taisi mennä jotenkin näin: Osta lankaa ainakin kilo yhtä väriä. Yksittäiset kerät jäävät pyörimään nurkkiin. Jotenkin saimme tämän väännettyä niin, että kaikkea vastaantulevaa lankaa pitää ostaa kilo...

Jaana tarjosi meille kierroksen hyvin marinoituneita lankoja (tunnistin joukosta erivärisiä Elegance-keriä), mutta tällä kertaa en tarttunut koukkuun. Ai miksikö? Minulla oli mukana aivan liian pieni laukku. (Opetus nro 2: Varaa neuletapaamisiin laukku ja kaksi varakassia.)

Kati toi selailtavaksi joukon neulelehtiä. Minä ihastuin Jo Sharpin neulekirjaseen. Ei sillä, etteivätkö muutkin suunnittelijan mallikirjaset kelpaisi...

Joen Langasta mukaan tarttui tällä kertaa vain (myyjäkin kysyi, enkö todellakaan osta muuta :P) kaksi kerää Idénan Mohair Luxia. (Opetus nro 3: Harvenna käyntejäsi lankakaupassa tai osta anonyymisti internetistä, kun paikallisessa aletaan a) tarjota lankoja tiskin alta tai b) kummastella lankaostostesi pienuutta ) Kyllä, luitte oikein, juuri sitä lankaa, josta olen haaveillut viime neuletapaamisesta lähtien... Päädyin violettia ja vihreää kerää hiplattuani punaiseen:


Langasta muotoutuu luultavasti Mystery Shawl 2 Taustalla näkyvä neule on viime postauksessa esittelemäni röyhelötakki. Minulla tosin on vähän eri käsitys röyhelöistä, mielestäni tuo ei nyt niin röyhelöinen (onneksi) ole. Lankana Noron Silk Garden, väri 8.
Opetus nro 4: (tämän te jo tiesittekin) Käsinvärjätty/pätkävärjätty lanka ei ole ikinä sitä miltä kerällä/kuvassa näyttää) Sininen! Argh! Langan piti olla sinivihreäturkoosililakirjavaa ei sähkönsinistä! Ja sitä on peräkkäin kaksi julmetun paksua raitaa -samasta kerästä! PRKL! Toivottavasti se ei valmiissa neuleessa häiritse yhtä paljon -ja onneksi tuo on takakappale eli en näe tuota itse!

En ole kovinkaan tyytyväinen ensimmäiseen Norokerääni tai sitten värivalintani oli väärä. Näyttääkö teistä tismalleen samasta sävystä neulottu Klaralund muka yhtään samalta? Pöh!

Ehkä teen vielä joskus toisen samanlaisen neuleen jostain toisesta Silk Gardenin väristä....

10 kommenttia:

 1. Liinu11.9.05

  Jälleen tuo punainen mohair lux...mihin minä vielä joudunkaan...

  VastaaPoista
 2. Olen itse noudattanut opetusta nro 1 muodossa: "Osta yhtä lankaa/väriä aina sen verran, että sitä riittää pitkähihaiseen puseroon eli noin 650 - 750 grammaa vähän langasta riippuen." Olenkin vähän ihmetellyt muiden 1-2 kerän ostamista. Sukkalangat on tietysti asia erikseen tai jos etukäteen tietää, mitä aikoo langasta tehdä.

  VastaaPoista
 3. Noroissa putkahtaa kyllä usein tuo sininen jostain, olen huomannut itsekin. Mua häiritsee vielä enemmän turkoosi, joka ei ole koskaan ollut minun värini, sekin pomppaa melkein joka kerästä.

  VastaaPoista
 4. Lankakomero:Yksi tai kaksi kerää pitää ostaa ihan vaan kokeeksi...

  Jennyf: Minä en taas koskaan ole ollut sinisen ystävä. Tai beigen. Turkoosi ja petroli käyvät minulle ja on ihanaa, että niitä löytyy taas (lanka)kaupoista.

  VastaaPoista
 5. Ööö...tota... meinaakkonää että kaks kerää Idenaa riittäis Mysteryyn? Mulla on sitä neljä kerää enkä oikein osaa valita kahden mallin välillä - tästä määrästä vois ehkä kenties saada kaksi erilaista huivia?

  VastaaPoista
 6. apua, mikä se neuletappaminen on, puretaanko siellä neuleita?

  VastaaPoista
 7. Sori Ziina, ei erkkaopekaan osaa aina oikein kirjoittaa.. Korjaan virheen. Mitään neuleita ei tietenkään tapeta neuletapaamisissa.

  Minä luen ilmeisesti niin sujuvasti vaikeasti luki-vaikeuksisen tekstiä, että näköjään oma oikolukukin on sitten sitä ja tätä!

  VastaaPoista
 8. annev: Ostin kaksi kerää Mohair Luxia kokeeksi. Luultavasti lankaa täytyy käydä hamstraamassa lisää, mutta ostan sitä sitten vain sen verran kuin tarvitsen.

  VastaaPoista
 9. Täällä kans kärkytään kolmosella (noin niin kuin kuvaannolisesti) ton Mohair Luxin kanssa. Kai siitä vielä neuloo, mutta suhtaudun äärimmäisen epäilevästi purkamiseen.

  Nyt olis sitten valittava, rupeanko vääntämään sitä 1) Mysteryä, johon olis toisaalta valmis malli, toisaalta taas en kauheesti kolmiohuivista tykkää, vai 2) käytänkö yhtä löytämääni nättiä pitsineuletta ja pistelen vaan menemään pitkulaisn huivin sen kummemmin ajattelematta (tyyl-säää) vaiko 3) lähenkö kehittelemään omaa projektia, johon joutuisin pistämään yhden pitsimallin ylösalaisin ja sen lisäks vielä laskemaan jotain piin johdannaisia saadakseni nätin puolipyöreän muodon - ja tämä siis vielä langasta, jossa on mohairia.

  Hohhoh. Menen pois täältä huokailemasta.

  VastaaPoista
 10. Tuota punaista mohair luxia täytynee hankkia. Ihanan väristä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!