22.5.09

Toukotöitä (ja huhti-, maalis- ja vähän helmitöitäkin)

On meillä tehty muutakin kuin myllätty kasvimaata, haravoitu pihaa, kitketty pensasaitaa, istutettu ruusuntaimia ja odotettu kesäkukkien siementen itämistä. Tässä näitä toukotöitä ja vähän huhtitöitäkin:

Tämä on kyllä jo noloa.. Huomasin, että minulla taitaa olla vielä yksi helmikuinen hamsterineule esittelemättä.. Ravelryyn tämän (ja kaiken muunkin) olen päivittänyt sitä mukaa kun ne valmistuvat, mutta jotenkin tämä blogin päivittäminen aina jää. Tässäpä tämä vihdoin on, Aaron hobittitakki. Oli mukava neulottava, malliltaan leveä kuten esikuvansa Arwen. Kaksipuoleisen palmikon logiikka avautui helpommin kuin aluksi kuvittelin. Kuvassa neuletakki on vielä ihan liian iso ja siksi se roikkuu kummallisesti. Syksyllä varmasti passelin kokoinen takki.Malli: Cardigan for Merry
Lanka: Novita Florica 5 kerää
Puikot: 3 mm


Tässä vielä lähikuva kera kevään ensimmäisten tulppaanien:Maaliskuun alussa neuloin Aarolle välipalatyönä sukat. Lankana uusi Wool ja kulumista on jo havaittavissa, tosin ei niin pahasti kuin viimekesäisissä vauvan sukissa (lanka nypyillä parissa viikossa, vaikka Aaro vain köllötteli selällään..). Malli omasta päästä, palmikko on kierretyillä silmukoilla tehtyä letitystä, muuten ihan perussukka.Malli: oma, kaavio on piirrettynä paperinpalalle "jossakin"
Lanka: Novita Wool vajaa kerä

Puikot: 2,75 mm


Aarolle neuloin myös toiset, hieman isommat sukat syksyä varten. Nyt kesällä pitäisi urakoida ensi talven neuleet: lapasia, sukkia, myssyjä ja villapuku.


Malli: perussukka omasta päästä
Lanka:Schachenmayr nomotta Regia Color 4-ply /4-fädig, väri
5441
Puikot: 2,25 mm


Maaliskuussa neuloin jämälangasta myös yhden etiopialaisvauvan nutun, mutta unohdin kuvata sen ennen kuin toimitin sen eteenpäin. Huhtikuun lopulla iski jokakeväinen paniikki; mies lähdössä viikoksi Norjan Lappiin ja sukista ja kynsikkäistä (eli kalavokkaista savoksi) on kamala kapelo. Taas kerran, päättelin viimeiset langanpäät lähtöpäivänä.

Tai olisihan näitä ollut muutamat, mutta mukana on kai jotain Myrskyluodon Maija-fiilistä, kun neulon näitä rakkaalle Jannelleni. Lankana merinovillainen Wool, eihän se kestänyt edes viikkoa, kuten jo hyvin tiesin, mutta silti. Merinoa omalle kullalle, vaikkei se siitä mitään ymmärtänytkään ja tuli vain reilun viikon päästä nolona takaisin reikäisten kynsikkäiden kanssa.Malli: Perussormikkaat, apua luntattu jostain vanhasta SK:stä.
Lanka: Novitan merinovillainen Wool
Puikot: 2 mm (tulee tarpeeksi tiivistä sormikkaisiin)Ja sukatkin se tarttes myös. Olisi niitäkin ollut, mutta halusin tehdä ohuemmat saapassukat niitten kulahtaneiden seiskaveikkojen kaveriksi. Ei kuulemma olisi raaskinut käyttää (sanoin, että pitää sitten vaikka unisukkina).

Malli: Omasta päästä, perussukka hieman pidemmällä varrella
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Color 4-ply /4-fädig, väri 5381?
Puikot: 2,5 mm


Huhtikuussa sain toimeksiannon, piti neuloa häähuivi parhaalle ystävälle. Tai oikeastaan pyysin sitä ja taisin pyytää toisenkin kerran. Paras ystis oli se, joka piti minua järjissäni Aaron syntymän jälkeen. Vaikkei sanonut mitään, oli vaan ja halasi lujaa. Sellaisia ystävät ovat, ei tarvita sanoja. Ehkä tässä oli siten vähän samallamitallatakaisin.

Ystävä tuli lankavyyhdin kanssa ja yhdessä etsittiin mieluinen huivimalli. Ihana tätä oli neuloa, ei olisi malttanut jättää puikkoja kädestään. Huivista tuli niin ihana, että samis pitää tehdä ehkä itsellekin. Langan väri on niin suklaanruskea, että vesi herahtaa kielelle..

Tässä huivi on kuvattu tökerösti meidän sohvalla (tahrat on Aaron kuolaa..). Morsmaikun päällä se oli huomattavasti sievempi. Kokoa on reilusti, melkein koko vyyhti ja lanka on neulottu kaksinkertaisena. Vielä olisi ollut vara pingottaa hieman lisää, mutta yritin jättää Kristelit tekemättä (eikä tuota liukasta merinosilkkiä olisi kursinut kokoon erkkk... maisterikaan).Malli: Shetland Triangle, toistoja paljon enemmän kuin ohjeessa, n. 17
Lanka: Grignasco Merinosilk kaksinkertaisena, n. 80-90 g (punnitsin, mutta unohdin kirjoittaa ylös) Lanka Tinttamarellista.
Puikot: 4,5 mm muistaakseniTaaperoinen ei oikein suostu pitämään hattuja päässään, mutta siitä huolimatta yritän suojata pellavapäätä auringolta. Kesäksi valmistui ei-ihan-aaron-värinen pipo Sublimen langasta jollain vanhan Modan Sublime-ohjeella. Peruspipo jossa i-cord-solmu päälaella. Tällaisen neuloin joskus omasta päästä vaaleanpunaisesta alpakasta, mutta nyt käytin valmiita silmukkamääriä. Alkuperäisessä pipossa oli rullareunus, mutta tähän halusin joustinneuletta alareunaan. Neuloin piposta myös hieman pidemmän, jotta se pysyisi paremmin päässä ja suojaisi myös korvanlehtiä. Kummasti vaan hieman höröttävät tuppaavat tulemaan esiin pipon reunan alta. Ihan ok pipo, neuloisin ehkä vielä hieman pidemmäksi ja toisenvärisestä langasta. Vähän valju väri Aarolle.Malli: Sublimen Get Knotted
Lanka: Sublime Yarns Baby Cashmere Merino Silk DK, vajaa kerä
Puikot: mitkähän nuo olis ollut..


Keskeneräisiä on myös. Februarya, tilkkupeittoa ja Aarolle kesäpuseroa.
10 kommenttia:

 1. Oi, mikä määrä ihania neuleita! Ootpa ollut ahkera!

  Tuo neuletakki hupun kera on tosi kaunis! Olen katsonut mallia useampaan otteeseen...

  VastaaPoista
 2. Tiinaf: Haa! Edes joku jaksoi lukea loppuun asti! :) Tuo takki menee varmasti vielä parivuotiaalle ja jos pituutta neuloo enemmän, niin vielä kolmivuotiaallekin. Eli pistä vaan puikoille!

  VastaaPoista
 3. Ihania neuleita aivan kaikki! :)

  VastaaPoista
 4. Upeita kaikki! Varsinkin tuo hupullinen neuletakki...

  VastaaPoista
 5. kauhean ahkerana sä oot ollut! neuletakki on aivan ihana!

  VastaaPoista
 6. Hienoja neuleita valmistunut ja tulossa! Etenkin tuo villatakki on suloinen :)

  Mikä siinä onkin, kun blogia ei meinaa saada päivitettyä... tosin itse en saa neuleitani enää sinne Ravelryynkaan asti.

  VastaaPoista
 7. Oho, pojallahan näyttää olevan yhtä kirkkaansiniset silmät kuin takki on!

  Oikeastaan kaikki mallit esittelemistäsi töistä on listalla mullakin. Saa nähdä, milloin toteutuvat. :)

  VastaaPoista
 8. Hienoja töitä valamistunu ja palijon. Upeita etenkin tuo pojan neuletakki ja ihanainen huivi. (Mä mitään kuolatahroja siinä sohovalla nähäny.) Poikakin jotenki lutunen.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista! Pojalla on isänsä siniset silmät, onneksi. Äidin silmät ovat ei-minkäänväriset..
  Lutunen lapsi, kuvassa vaan oli hieman myrtsinä!

  VastaaPoista
 10. Kaunis neuletakki somalla pojalla. Ihana pieni pellavapää :) Ahkera olet kyllä ollut, kun tuollaisen määrän olet neulonut neuleita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!