28.6.09

Lankaa ja ideoita

Tampesteri ja Lankaidea tuli koluttua ja kivaa oli, mutta oli ihana palata kotiin. Taas arvostaa ihan eri lailla omaa pihaa ja puhdasta (juoma)vettä. Ja omaa rauhaa.

Lankaideasta ostin kaksi kerää lankaa, molemmat pätkävärjättyä sukkalankaa. Jos siitä Cookien sukkakirjasta vaikka lopulta saisi neulottua jotakin.. Lankaidea oli ihanan sympaattinen pikkupuoti ja kaupan omistaja erittäin ystävällinen! Juttua riitti jopa niin, että hän joutui juoksemaan minut kadulla kiinni, kun olin unohtanut kortin lukijaan! Suosittelen ehdottomasti ja lähettyvillä oli myös aivan ihana lelukauppa! (Aili Jokisen passasin ihan suosiolla pelkkien kuulopuheiden perusteella, tuskinpa sinne tällaista maalaista lankojentöllistelijää olisi kaivattu..)

Araucanian Rancoa on jo yksi suklaanruskea vyyhti yksivärisenä, mutta teki mieli kokeilla samaa ihanuutta monivärisenäkin. Ainakin vyyhti on kaunis!


















Schoppel-Wollen Zauberballiakin ajattelin kokeilla, keränä kaunista, mutta sukka varmaan jotain ihan kamalaa..



















Kasvivärjäyksen tuloksia, jotka eivät kuvassa näytä yhtään niin hehkuvilta kuin luonnossa. Tällä kertaa sain lupiinivärjäyksen tuloksena juuri sellaisia sävyjä kuin olin odottanutkin. Lupiininkukkia oli hieman vajaa muovikassillinen, alunaa tuli vahingossa laitettua ensimmäiseen väriliemeen hieman reilusti, mutta väri tarttui todella hyvin eikä lanka vahingoittunut. Vasemmanpuoleinen vyyhti on lupiinin jälkiväri, lankana Florica ja oikeanpuoleinen vyyhti on Zitronin Trekkingiä. Luonnossa vyyhdit eivät ole noin harmaasävyisiä.

6 kommenttia:

 1. mullakin on ollut sama ongelma, lupiinivärjäyksiä ei vaan saa kameralle kuvattua oikein. Zauberball näyttää oikein herkulle :)

  VastaaPoista
 2. Niin mutta harmaa on kuitenkin muodissa taas syksyllä.

  VastaaPoista
 3. Oihm ihana tuo Ranco. :o) Kauniita värjäyksiä taas!

  VastaaPoista
 4. Kauniita lankoja!

  Heh, ainakin vielä viikonloppuna käydessäni Tampereella oli ihan puhdasta juomavettäkin riittämiin, sen kuin hanan avasi :) Toki eri paikoissa vesi maistuu erilaiselta, mutta eiköhän se Suomessa ihan puhdasta ole silti kaikkialla.

  VastaaPoista
 5. Verano: Heh! Mutta kun on tottunut juomaan pohjavettä, niin kloorattu pintavesi ei oikein maistu.

  Enkä muuten totu siihen makuun, asuttiin vuosi Imatralla ja miehen kanssa ei lopulta voitu juoda edes vedellä laimennettavaa mehua, kun paha maku puski läpi.

  Makepeace: Niin, siinä Rancossa on violettia! :P Luultavasti se näyttää papukaijan oksennukselta, mutta kaunista se on vyyhdillä. Kerittynä jo hieman epäilyttää..

  VastaaPoista
 6. Voih mitä lankoja täälläki on. Taitaa blogeissa oikeen kiertää nyt joku "langanostopakko" ku joka blogissa on toinen toistaan ihanampaa lankaa näytillä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!