6.11.11

Kehruita ja värjäilyitä
Kesän aikana tuli värjäiltyä lankoja ja kuituja enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Värjättyä lankaa tuli sitten annettua lahjuksiksi neuloville ystäville -ihan kaikista ei tullut edes kuvia napsittua. 

Mutta aloitetaan kerrankin ihan tuoreista jutuista, alla on kuva eilen valmistuneesta itse kehrätystä ja värjätystä vyyhdistä. Pohjana on World of Woolin BFL-silkki (70/30), joka on kehrätty niin paksuksi kuin Sylvin 13,5:1 ratiolla sujuvasti lähtee ja navajo-kerrattu. Lankaa tuli 58 g ja 174 metriä.Valmis lanka on värjätty Ashfordin värisetin sävyllä Teal.
 Ja koska tuo Teal on lempparisävyjä ja pian syntyvä sukulaislapsi tarvitsee kauniin palmikkoneuletakin,  värjäsin samalla sävyllä hieman lisää.. Lankana Novitan Tico Tico, yhteensä 200 g ja tähän upposi väriä kukkurallinen maustemitallinen. Näistä tulee isona Korrigan


Aurinkoisina kesäpäivinä innostuin  värjäilemään kuituja. Tässä pohjana sama WoW:n böffisilkki kuin edellä, väreinä violettia, oranssia ja tealia, värjätty kattilassa. Lanka sai Bollywood-henkisen nimen Jai Ho! Eikä mitään hajua mitä tästä tulee..Samalla böffisilkkilinjalla jatketaan. Tästä voisi tulla isona pieni huivi. Tai.. Värinä mehukas punertavakukertava, nimenä Sevillanas. Tämäkin värjätty kattilassa.


 Samaiselta WoW:lta tilattua Falklandia maalasin peräti 200g. Väreinä tummaa sinistä, tealia ja hailakkaa ruskeaa.


Kevättalvella Tuulialta ostetusta Falklandista kehräytyi lopulta kaksisäikeistä huivilankaa. Värejä ei ole mitenkään kohdistettu, enemmänkin päinvastoin. Kokeilin aluksi navajokerrata, mutta omaan makuun ihana oranssi-vihreä-valkoinen väriyhdisteltmä näytti turhan rajulta.  Lankaa tuli reilusta 100 g n. 600 metriä.


Tästä lähdettiin:

Ja tähän päädyttiin. Magrathea
Ohje: Magrathea, Martina Behm
Lanka: Itsekehrätty Falkland
Puikot: 3,5 mm


Mitään en tunnusta, että Etsystä olisi jotain mukaan tarttunut. Friends in Fiber vaan sattui lähettämään Cape Cod-nimistä käsinvärjättyä beeäfällää. Reilusta 106 g ja 490 metriä. Ja huivihan siitä taisi tulla.
Ihan vahingossa etsin värjäämättömiä sukkalankoja myyviä nettikauppoja ja ihan vahingossa sellainen löytyi ja ihan vahingossa tilasin sieltä vähän lankaa ihan vain kokeeksi Todellakin ihan vähän, koska ostettavaa olisi ollut vaikka minkä verran. Kokeiltavaksi pääsi sukkalankaa ja huivilankaa. Kuituina ihan kamalan kuuloiset Falkland, BFL ja Alpakka-silkki-cashmere. Ne saivat vähän väriä pintaan, osa lähti ystävien matkaan ja vasta yhdesta olen neulonut sukat.


BFL-sock (BFL+nylon)
 
Falkland-sock (Falkland+nylon)

BFL-sukka (BFL+nylon)
 
Lace / 2 ply
70% Alpaca, 20% Silk, 10% Cashmere

 No on sitä kuitenkin ihan perus-Novitaakin värjätty, Nallea ja Tico Ticoa. Ja muutakin kuin turkoosia ja vihreää.

 

 Great British Yarnsin nettikauppaa voin suositella lämpimästi.  Kaupassa oli nopea toimitus ja ystävällinen palvelu. Ja ihania lankoja. Siis ihan muitakin. Niinku vaikka KnitPickseä. Ja erikoisuuksia, kuten Manx Loaghtan-lampainen villaa. Sitä tilasin kokeeksi kaksi kerää. Herkkua.

3 kommenttia:

  1. Kivoja värejä, erityisesti vihreät.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan värisiä lankoja ja villoja. Voi ku ois aikaa perehtyä joskus kehräämiseen...

    VastaaPoista
  3. Kiitos kehuista! Ihana huomata, että joku vielä tätä blogia lukee! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!