8.11.11

Neulekirjapläjäys

Myönnetään. Olen heikkona neulekirjoihin. Ostan uusia, vaikka hyllyssä on neulomattomia kirjoja. Ei kai niistä ole kaikkia malleja tarkoituskaan neuloa ja onhan niitä kirjoja kiva ihan vain katsella. Ja haaveilla.. Ravelryn kautta on tosin niin helppo ostaa neulemalleja, että ainakin vanhemmat neulekirjat pölyttyvät hyllyssä. Ei niitä tule selattua. Vaikka on siellä Ravelryn miljuunan queuedin ohjeen joukossa varmaan joku sellainen joka löytyy omasta kirjahyllystä. Mutta kun niitä ohjeita tulee koko ajan lisää..

Kesän ja syksyn mittaan ilmestyi muutama pakko saada-neulekirja. Siis sellainen, josta ihan oikeasti aion jotain neuloa. Älkää naurako. Ihan varmasti neulon. Sitten kun joululahjaneuleet on valmiina. Sukkakirjojahan ei voi koskaan olla liikaa. Eihän? Ann Buddin Sock Knitting Master Class sitä paitsi kohottaa neulojan itsetuntoa. Ihan sellainen maasteriko tässä ollaan! Jos olisin ostamassa vain yhtä sukkakirjaa ja tarvitsisin tietoa erilaisista tekniikoista (top-down, toe-up, kantapäät, kärkikavennukset jne.) niin ostaisin ehdottomasti tämän. Tässä on ne kaikki. Sekä tietysti sukkaohjeita, pitsiä, palmikkoa ja kirjoneuletta. Kirjan mukana tulevasta DVD:stä en niinkään innostunut. Ehkä se oli liian amerikkalainen.

 Ysoldan Little red in the city-kirjan neuleet olivat Ravelryn suosikeissa jo ennen kuin kirja ilmestyi tai edes kuvia oli nähtävillä. Ei ollut pettymys. Runsaan ja seikkaperäisen tekniikka- ja näin-muotoilet-neuleesi-osion lisäksi kirjassa on ihania neuletakkeja ja puseroita. Omat suosikkini ovat Skelf ja Lauriel sekä Chickadee. Ja mikä parasta, kirjan mukana tuli e-kirja, joka löytyy kätevästi Ravelrysta. Se on siis mukana myös reissussa.
 
 
Tuorein versio (Kaikki lähti lapasesta odottaa viekä postissa) kirjahyllyssä on Coastal Knits, Alana Dakosin ja Hannah Fettigin kimpassa tekemä neulekirja. Ihania neuleohjeita (ei kovin monta, mutta erittäin neulottavia) ja kauniita kuvia. Vaikka tekijöiden suunnittelutyyli on erilainen, Alanan romanttisempi ja Hannahin modernimpi ja minimalistisempi, silti kirja on yhtenäinen. Hyvä fiilistelykirja, mutta todennäköisesti vielä parempi neulekirja. Gnarled Oakia varten olisi jo WM: n Petersilietä odottamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!