4.2.16

Loistavat niityt

Hyvänen aika, nämä melkein unohdin blogata uusista villasukista! 

Kelpaako selitykseksi, että nämä sukat valmistuivat lopulta pikapikavauhtia, toinen pari muutamassa päivässä, keskellä paukkupakkasia? Ja pääsivät tietysti heti jalkaan villahousujen kaveriksi. Eikä muuten kylmänyt! 

Ensimmäisen sukan aloitin jo syksyllä, neuloin sen noin viikossa. Sitten neule oli reilut pari kuukautta tauolla kiireellisempien juttujen tieltä. Yllättävän nopeat ja koukuttavat sukat nämä oli neuloa. Ainoa miinus tulee kirjan kaavioiden heikosti näkyvästä ruudutuksesta, mikä vaikeutti kaavioiden lukemista. Sai oikein tihrustaa, onko niitä silmukoita 7 vai 8...

Sukkien malli on Tiina Kaarelan Puikkomaisterin sukkakirjasta. Väritys noudatettelee alkuperäisiä sukkia, mitä sitä hyvää muuttamaan! 


Lankoina sukissa on käytetty enimmäkseen Dropsin Fabelia, mutta myös Regiaa, Väiskiä (Valasta)  ja itevärjättyjä. Langankulutus oli 178 g. Neuloin sukista jo valmiiksi viitisen senttiä pidemmät kuin ohjeessa. Lyhyet tuli silti. Kyllä ne noin ihan tappiin asti vedettynä näyttävät sopivilta, mutta käytössä valahtavat alas kuminauhavirityksistä huolimatta. Eli kunhan tässä toimeennun, puran teräosat ja lisään varteen hieman pituutta. Leveyttä näissä sukissa on riittävästi. Teräosaan kaventelin silmukoita ohjetta enemmän. 
Kivat ja värikkäät näistä joka tapauksessa tuli! 

8 kommenttia:

 1. Ihanan väriset sukat ja kärpäsiä lukuunottamatta kaikin tavoin hienot :) (Kärpäsetkin on hienosti neulottu mut hyh kärpäsiä :P ) Iso urakka sulla kyllä ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Nää kärpäset ei onneksi pörise ja surraa!

   Poista
 2. Mahtava urakka on ollut näissä sukissa, ja upeet niistä tulikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli urakka, mutta hirveän koukuttavaa, kun piti aina saada kuvioraita valmiiksi!

   Poista
 3. On ne kyllä komeet =) Mä jätän kyl neulomatta... ne kaaviot ne kaaviot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaaviot oli kyllä tosi hankalat lukea. Olis tietysti voinut itse vahvistaa kynällä ruudukon ääriviivat..

   Poista

Kiitos kommentista!