15.9.09

Syksyn tuoksua

Blogin päivittäminen on ollut hieman tauolla, koska elämässä on taas vaihteeksi ollut suruja. Ei niinkään itsellä, mutta läheisillä ihmisillä. Rukki on ollut pahojen päivien pelastus, huomattavasti suklaata terveellisempi vaihtoehto.

Sateisten päivien jälkeen on ollut ihana mennä aamulla Aaron kanssa metsään. Aaro syö mustikoita ja ihmettelee kaatuneita puita ja osoittelee kaikki sienet tateiksi. Minä olen kerännyt samettijalkoja tai vain nauttinut metsän rauhasta.





















Vasemmalta: Samettijalka x 2, samettijalan jälkiväri, samettijalka etikalla ja sen jälkiväri. Lankoina Nalle ja Florica, viimeisessä Stepin aloeveralanka (heitetty veteen puoli tuntia myöhässä ja rutikuivana, hyvin imi väriä silti)





















Punasipulia ja sen jälkiväriä, lankana Nalle ja vaalein vyyhti Pirtin karstalankaa naapuriin



Alennusmyynnistä ostin vanhaa Nalle-lankaa kasvivärjäystä varten. Ja sukkiahan näistä pitäisi tulla -kaikkien lankasnobien kauhistukseksi. ;P Pahoitin tässä eräänä päivänä mieleni erään ihmisen (toivottavasti ajattelemattomasta kommentista), ei kuulemma edes vilkaise näihin lankoihin päin. Voi, voi, meillä ei vain ole varaa neuloa käyttösukkia monen kympin sukkalangoista. Nalle on sitä paitsi kestänyt minulla hyvin käytössä, juuri sain reiät vuonna 90-luvun puolivälissä neulottuihin palmikkosukkiin. En sentään parsinut.

Rukin sain sukkapalkalla. Nyt on lopulta molemmat sukat tehty, kuukausi meni näitä neuloessa.





















Malli: Perussukat miehelle, koko 43 Lanka: Novita Marjaretki mustikka, vajaa 100 g kerä Puikot: 30 cm minipyöröt 2,5 mm



Ja sitten koivet kattoa kohti..




























Malli: Polvisukat naiselle, koko n. 38 Lanka: Nalle Four Seasons Kevät, himpun verran vajaa 150 g Puikoit: 30 cm minipyöröt 2,5 mm


Loppukesän suurempi neuleprojekti on ollut neuletakki Aarolle. Värjäsin siihen kaikki langat kasviväreillä. Sopiva ohje oli jo aiemmin katsottuna Garnstudion sivuilla. Aloitin ensiksi neulomaan isommalla koolla, senttikokojen mukaan. Se meni purkuun, koska siitä olisi ollut mallia esikoululainen. Alaosa on punasipulilla värjättyä ja kaarrokkeessa on punasipulin jälkiväriä, lupiinia, jäkälää ja limanuljaskaa. Takki on ollut paljon käytössä, kauppareissuilla ja muutenkin. Pariksi neuloin villahousut erittäin ei-yhteensopivin värein, kuminauha uupuu vielä. Ja nyt on puikoilla ihan kunnon villahaalari talvea varten, lankana loppukesällä hamstrattu vihreä Wool.




























Malli: Garnstudio, koko 74/80, pojalla pituutta 83 cm ja ikää 1½ v.
Lanka: Novita Florica kasvivärjätty
Puikot: 2,5 mm


























































Kasvimaalta löytyi tällainen kummajainen, kaksi toisiinsa kietoutunutta porkkanaa. Rakastavaiset?

29 kommenttia:

  1. Tyylikäs villatakki pienellä miehellä. Omppukin ihan sävy sävyyn.

    Lankojen kanssa snobbailu alkaa mennä jo yli. Minusta kukin saa tehdä siitä langasta mistä itse haluaa eikä siitä muiden tarvitse huomautella. Tuleehan Nallestakin uniikkia, kun sen on itse kasveilla/sienillä värjännyt!

    VastaaPoista
  2. Mä käytän sukissa varmaan eniten Nallea. :D Hirvittäis maksaa jotain pari kymppiä lankakerästä, josta tekis yhdet sukat.

    Aivan ihana tuo Aaron villatakki! Ja kauniita värjäyksiä, kun vain itsekin ehtisi... ja jaksuja surujen keskelle. :(

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo Aaron villis!

    Miten sinä jaksat värjätä vielä itsekin...
    Iloisia syyspäiviä!

    VastaaPoista
  4. Tuntuu joskus jo siltä, että osa neulojista kilpailee sillä kuka ostaa kalleinta ja huonoimmin saatavilla olevaa lankaa. Aina nuo langat ei edes ole hintansa arvoisia.

    Minusta Nalle oli etenkin aikaisemmin erinomaista lankaa, hintalaatusuhde on hyvä vieläkin.

    VastaaPoista
  5. Mullakin on useita pareja 90-luvun alkupuolella Nallesta neulottuja sukkia, olleet paljon käytössä ja vielä ihan ehjiä. Kaunis pieni villatakki!

    VastaaPoista
  6. Ihana villatakki ja tosi nätin värisiä lankoja! Pääsispä itsekin joskus kokeilemaan kasvivärjäystä...

    VastaaPoista
  7. Suloinen pieni mies ja ihana takki! Ja kyllä, kehrääminen rauhoittaa elämän myrskyissä.

    VastaaPoista
  8. Oi vau tuota Aaron takkia!! Oot ihan ammattilainen näemmä värjäyksen suhteen. Vähän takki kuitenkin vielä jää söpöydessä kantajaansa jälkeen. :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos kehuista! Kantaja on ehdottomasti takkia söpömpi, mutta tykkään kyllä takistakin ihan älyttömästi. Pitkästä aikaa ihan nappiin mennyt neule!

    VastaaPoista
  10. Mulle lankojen ostelu on osittain vähän sitä, että saan arkeen jotain luksusta. Joskus siis pitää saada hivellettäväksi nöttösiä silkkiä tai kashmiria tms. En minäkään raaski kymmeniä euroja sukkalankaan pistää ja kuten tuossa aiemmin jo mainittiinkin, uniikit itse värjätyt nallet on vähintään yhtä arvokas asia kuin kauppojen kalliit sukkalangat.

    Neuletakki on tosi kaunis ja pidän sen värityksestä kovasti. Voimia suruihin!

    VastaaPoista
  11. Voi miten suloin villatakki. Mulla on muuten nyt puikoilla ihan vaan valkoista Nallea Pikkumatamin villatakkiin. Hän halusi valkoisen tai mustan.
    Mulle on tullut sellainen olo, että en viitsi aina edes blokata jos ostan jonkun erikoislangan omaksi tai lähimmäiseni iloksi. Enitenhän itse käytän Pirtin kehräämön peruslankoja.
    mukavaa syksyä

    VastaaPoista
  12. Nalle on hinta laatusuhteeeltaan kyllä erinomainen lanka ja vielä kotimainen. Pidän myös 7-veikasata!Joskus toki on kiva kokeilla muutakin, mutta Novitan lankoja mullekin menee eniten.Kauniita värejä Nallessa.

    Aaron villa takki on huippuihana . Hauska porkkana.

    Voimia!

    VastaaPoista
  13. Tosi ihania neuleita !

    VastaaPoista
  14. Jaksamisia - tiedän kokemuksesta, millaista on myötäelää läheisen surun kanssa, vaikkei suru itseä koskettaisikaan!

    Olet tehnyt ihania neuleita, etenkin nuo vihreäsävyiset polvisukat näyttävät minusta tosi kauniilta! :) Kauniit ovat kyllä mustikkasukat ja lapsen neulekin. :)

    Minäkin välillä pahoitan mieleni, kun omia lempparilankojani haukutaan. Ihan niin kuin minussa olisi jotain vikaa, kun olen niin tyhmä, että ostan Novitaa. ;) Olen kyllä ollut tyytyväinen Nalleen ja muihinkin saman firman lankoihin, kyllä niistä ihanat sukat tulee! :) Ja sinä kun vielä värjäät langat itse, niin tulee varmasti vieläkin ihanammat! :)

    VastaaPoista
  15. Upea villatakki!

    VastaaPoista
  16. Kauniita neuleita!
    kyllä harmittaa,kun en hamstrannut sitä vihreää Woolia...:)
    Joo,Novitan lankoja täälläkin enimmäkseen käytetään!Ja mitä blogeista olen seurannut,niin ei ne kalliimmat välttämättä parempia kuitenkaan ole.Riippuu tietty langasta...

    VastaaPoista
  17. Anonyymi16.9.09

    Todella kaunis villatakki!

    Mä käytän lähes pelkästään Novitan lankoja ja olen niihin tyytyväinen. Nallesta ja seiskaveikasta valmistuu meidän perheen sukat ja lapaset.

    Janna

    VastaaPoista
  18. Nalle on ihan hyvä lanka, sopii mihin käyttöön vaan :) Ja on sopivan halpaa.
    Eikä ne kalliit langat taida olla sen parempia muutenkaan. Sukat kuulemma voivat kulua ja nukkaantua nopeastikin.

    VastaaPoista
  19. Upean näköinen takki, olet valinnut ihanat sävyt yhteen. Jälleen kerran neulottu versio herättää mielenkiintoa enemmän ohjetta kohtaan kuin sen alkuperäinen kuva!
    Neulominen on ihanaa, kun saa ilon sopivasta ja onnistuneesta valmistuneesta. Etenkin näille, jotka kasvavat ihan luvattoman nopeasti! :)

    VastaaPoista
  20. Kiva kun taas päivitit. Ihana neule Aarolla ja kuvatkin niin suloisia.

    VastaaPoista
  21. Todella kaunis neuletakki!

    Riittoisaa tuo Nalle, noin pitkät sukat yhdestä kerästä!

    VastaaPoista
  22. Mullakin tuli vastustamaton halu tutkailla tuota villatakkimallia. Upea.

    Nalle on minusta ihan kiva lanka, muutamin mutta jutuin. Viime keväänä puikoille sattui useampikin kerä erittäin karvaista nallea ja silloin päätin boikotoida kyseistä lankaa. Nyt kuitenkin puikoille on hiipinyt takaisin myös nalle, kun se kuitenkin on halpaa ja mikä kaikkein tärkeintä sitä saa lähimarketista. Värikartta on tosin ihan tuskastuttavan pieni, mutta värjäämällähän siitäkin pääsee.

    VastaaPoista
  23. Kiitos!

    Värjäystä kannattaa ehdottomasti kokeilla, sipulit on kiitollisia kokeiltavia, koska niistä tartuu paljon väriä lankaan. Prisman punasipulilaatikon tyhjennystä on tullut hieman kesän aikana harrastettua..

    VastaaPoista
  24. Ihana villis Aarolla. <3

    Langoilla snobbailu on kivaa, pieni luksus piristää kummasti raatajan elämää. Silti käytän myös ns. perusNovitaa. :o) Nallesta ja Seiskaveikasta saa edullisesti ja nopsasti käyttösukat. Enpä menisi kuitenkaan laittamaan ihmisiä arvojärjestykseen langankäytön perusteella. :o)

    VastaaPoista
  25. Ihana neuletakki :)

    VastaaPoista
  26. Anonyymi20.9.09

    Olen käynyt täällä päivittäin ihailemassa poikaasi ja hänen upeaa villatakkiaan, joten lienee paikallaan jättää kommenttikin. Itselläni on samanikäinen poikanen ja nyt olen aivan varma, että hän tarvitsee syksyksi juuri tuollaisen villatakin :). Pitääköhän minun nyt opetella vielä kasveilla värjääminenkin? Ehdottomasti syksyn hienoin ja kaunein neule!

    Anu Kuopiosta

    VastaaPoista
  27. Voi mikä ihanuus tuolla lapsella onkaan päällä. Villatakki on upea.

    VastaaPoista
  28. Todella hieno villatakki!
    Ethän vaan erottanut porkkanoita? :)

    Uutiset kootusti www.kookas.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!