31.8.05

Hahtuvaisia

Hain postista Pikku Punatulkun paketin. Ihanaisia hahtuvia, mutta toisessa luonnonvalkoisessa kiekossa oli ikävä tahra! :( En kuitenkaan rupea lähettelemään hahtuvia takaisin, ehkä sen kohdan saa jotenkin kierrettyä...

Tässä kuva langoista:















Mystery Shawl ei ole hirveästi edennyt. Kaksi viimeistä iltaa olen korjannut saneluita, kolmen luokan sanelut illassa. Yhteen luokkaan menee noin tunti, joten laskekaa siitä, milloin pääseen viettämään laatuaikaa lankojeni kanssa. Korjaamiseen menee sen takia noin kauan, koska en pelkästään lätki sanojen perään oikein tai väärin, vaan analysoin oppilaiden tekemät virheet (tyyliin: Pekalla oli seitsemän geminaattavirhettä, kolme yhdyssanavirhettä ja kaksi puuttuvaa kirjainta ja yksi reversaalivirhe). Inhottavinta on täyttää virheet taulukkoon, kun rivit hyppivät silmissä puolen tunnin jälkeen... Toisaalta kohta homma on tehty, enää vitoset ja kutoset jäljellä. Ja taulukosta on apua paitsi omassa työssäni, niin myös luokanopeille.

Vihreä huivi vihreällä soffalla:

30.8.05

Moda

Modan anti oli samaa vanhaa tuttua; muutamia toteuttamiskelpoinen neuleita, joiden mallit ilmeisesti ovat Vogue Knittingistä (pitäisiköhän tilata sittenkin se?). Ensiselaamalta mieleen jäivät mallit nro 18 eli shaalikauluksellinen kietaisutakki (kiva malli, mutta liian paksu lanka tälle kropalle), nro 19 eli valkoinen palmikkopusero (kiva malli, mutta ehkä liian paksu lanka jne..), malli nro 22 eli vaaleanpunainen bolero (kiva malli, mutta tuleeko sitä pidettyä) ja... ja....
Öh, siinäpä ne sitten olivatkin.

Mohair Lux-lankaa on ihan pakko ostaa, kun vihdoin näin langaa neulepintana (mallit 40-43). Viikonloppuna ihastelin keriä Joen Langassa, mutta en kuitenkaan ostanut. Sittemmin päädyin Marjutin yllyttämänä kuvittelemaan kyseisestä langasta Mystery Shawl-huivia.

Eilen kuitenkin alkoivat puikot kutitella niin mysteerisesti, että oli ihan pakko aloittaa huivi oliivinvihreästä Kid Mohairista. Kolmen tunnin sanelujen korjaamisen jälkeen ennätin toiseen vihjeeseen ennen kuin uni tuli.

Kuvaa ei huivista eikä muustakaan keskeneräisestä työstä ole, joten saatte listan. Kesken ovat:
  • Mystery Shawl
  • Jannen villasukat ruskeasta Raita-langasta
  • naapurin vauvan neulesetti (toinen tumppu uupuu)
  • huovutettava hahtuvalaukku on kahvaa vailla (aina heinäkuusta asti ;D)
  • tummansininen pitsineule Butterflystä (tuntuu liian kesäiseltä..)
  • viime kesän/syksyn keskeneräisiä neuleita ei edes muistella -ai mikä shaalikauluksinen palmikkoneuletakki? :P

22.8.05

Kuvia

Tulisipa jo syksy, niin pääsisi käyttämään tätä:




















Malli: Misty Garden kirjasta Scarf Style
Lanka: Jo Sharpin Rare Comfort Infusion Kid Mohair, väri Rosehip


Tämä Tango-kaulaliina ei ihan ennättänyt lahjaksi, mutta valmistuu pian:
















Ei, nämä eivät jää meille (pillerit maistuvat edelleen enemmän kuin hyvin ;D), vaan menevät toivottavasti lahjaksi tammikuussa. Näitä ehtii tehdä muutamat lisääkin!















Malli: Ruskovillan vaippahousut
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva, väri punameleerattu

Tekeillä on myös tulevien naapureiden tyttövauvalle neulesetti, myssy on jo valmiina, sukat ja lapaset kesken.

19.8.05

Huh... eka työviikko takana ja kotona ollaan ja jopa ruoka- ja vessatauko tuli pidettyä. Eilen olikin sellainen päänsärky, kun olin töissä ilman yhtään taukoja. Sain sentään päiväkodissa illalla palaveeratessani lasten (yli jääneen) välipalapullan syödäkseni! Kiitos! ;D Tänään ennätin ihan ruokailla (ja samalla oli palaveeraus meneillään...). Meillehän ruoka maksaa 3,10, mikä on minusta aika kiskurihinta kouluruoasta...

Töitä on tullut tällä viikolla tehtyä kahden viikon edestä (otetaan niitä kesälomia takaisin...), mutta nyt on onneksi viikonloppu. En aio tehdä yhtään mitään! (no mitä nyt ikkunat pestä, käydä kummitytön synttäreillä Heinävedellä ja...)

Neulomaan en ole ennättänyt, kesken ovat Misty Garden-huivi (enää vähän), vauvaneulesetti tuleville naapureille, Tango-kaulaliina lahjaksi ja kirjoneuleinen slipoveri. Kuvia ei siis ole esitellä... :(

Sen sijaan tein testin, jonka bongasin Kästyöblogista:

Satin
You are Satin Silk!


What Kind of Fabric Are You?
brought to you by Quizilla

15.8.05

Loma takana

Tänään oli ensimmäinen työpäivä loman jälkeen, uudessa, tosin ennestään tutussa työpaikassa. Päivä tiukkaa suunnittelua ja iltapäivällä heitettiin vapaalle. Meillä oli seikkailuiltapäivä Liperin Pärnävaaralla. Kattokassista tuli leikittyä vaijeriliu'ussa (päälle puettiin valjaat ja sitten vaan hyppy korokkeelta alas ja liuku vaijeria pitkin ilmassa ja takaisin korokkeelle), samoin jousipyssyllä ampumista (tätä voisin alkaa ihan oikeasti harrastamaan!). Kiipeilyharjoite 10 metrin korkeuteen narutikkaita pitkin jäi väliin, koska puolien väli oli aika pitkä persjalkaiselle ilman polvivaivojakin (eilen en meinannut pystyä istahtamaan vessanpöntölle). Hauska iltapäivä päättyi makkaranpaistoon (jätin väliin) ja tikkupulliin nuotiokahvien kera.

Kyllä kelpaa huomenna aloittaa työt virkistynein mielin!

9.8.05

Kiltti postisetä ja tunnustuksia

Kiltti postisetä oli täyttänyt postilaatikon mukavilla yllätyksillä:













Vasemmalla Nordisk Hemmelig Vennin paketti nro 1 Tanskasta, Álafoss Lopi-lankaa vaalean- ja tummanvihreänä sekä kirje ja paikallisen suunnittelijan ohjevihkonen. Tack Mai!

Keskellä kauan odotettu tiedätte-kyllä-mikä. Ihania neuleita, paljon tilpehööriä. Ihastuin heti Riveriin

Oikealla on kasa rintsikoita ja yhdet kalsarit 86 punnan edestä :D Mutta kaikki tulivat tarpeeseen ja miksi ostaa huonoja markettirintsikoita, kun täydellisiäkin on saatavilla! Kaikki Panachelta; ylimpänä Venus-setti mustana (ivoryt olivat käytössä häissä), keskellä beiget t-paitarintsikat ja alimpana mustat olkaimettomat (nekin hyväksi todettu valkoisina).

Postin mukana saapui myös IHQ Nalle Puh-synttärionnittelu anopilta ja apelta. Ja kuoressa luki komeasti Rouva Tiina Väätäinen!


Sitten lisää tunnustuksia. Eilen jouduin pyyhältämään juustoraasteen ostoon Tokmannille. Jouduin, sillä lähikaupasta ostettu Ingmanin juustoraaste oli jostain syystä homeessa, vaikka päiväystä siinä oli useampi kuukausi jäljellä. Nopein tie juustotiskille vei tietenkin lankahyllyjen kautta!

Lankahyllyltä koriin hyppäsi merinovillainen tummanruskea Wool (käsineet), punakirjava Teddy (pipo Misty Gardenin kaveriksi?) ja ruskeaa Raitaa (sukat Jannelle tai itselle tai lahjaksi)













Huomaatteko? Kaikille langoille löytyi käyttötarkoitus, joten ne olivat järkeviä ostoksia! Piilotin ne tosin Jannelta...

8.8.05

Misty Garden

Syntymäpäiväni (27 v.) kunniaksi esittelen teille tänään aloittamani Misty Garden huivin. Ennätin neuloa sitä hieman lisää pilleritarkastuksessa (kyllä, gynekologinen tutkimus syntymäpäivänä! :( )















Malli: Misty Garden (Jo Sharp) kirjasta Scarf Style (Pam Allen)
Lanka: Jo Sharpin Rare Comfort Infusion Kid Mohair, sävy 617 Rosehip

Tässä on sitten Ullaan tuleva malli. Yrittäkääs ottaa selvää! :P














Synttärien kunniaksi tässä blogissa tarjotaan tänään porkkanatuorejuustokakkua, olkaa hyvä!

5.8.05

What kind of yarn are you?

Ihan varmasti olen tehnyt tämän testin aiemminkin, niin tutulta kysymykset tuntuivat. Testin löysin Lauran blogista.
You are Shetland Wool.
You are Shetland Wool.You are a traditional sort who can sometimes be a
little on the harsh side. Though you look
delicate you are tough as nails and prone to
intricacies. Despite your acerbic ways you are
widely respected and even revered.

What kind of yarn are you?
brought to you by

Lankaostoksia ja Memories-capelet

Esittelen ensiksi punaisen jämälangoista neulotun Memories-capeletin:


















Päivän visa: mitä lankoja löydät kuvasta?

Lankavarastoni tarvitsi ehdottomasti täydennystä, varsinkin kun Get Knitted tarjosi alelankoja.
















Kuvassa vasemmalla yläreunassa Debbie Blissin Maya-lankaa, väri 09. Oikeassa reunassa Jo Sharpin Rare Comfort Infusion Kid Mohair-lankaa, väri Rosehip. Vasemmassa alareunassa Noron Silk Gardenia, väri 8 eli sama kuin Klaralundin mainoksessa. Sinistä oli enemmän kuin kuvittelin, enkä ole ollenkaan sininen ihminen. Saa nähdä, mutta kivalta lankaa näyttää. Keskellä -aivan oikein- tuoksukynttilä, elokuun lahja. Langat oli onneksi pakattu muovipusseihin, joten haju ei tarttunut lankoihin. Kynttilä tosin taitaa migreeniperheessä päätyä lahjaksi!



Seuraavaksi vuorossa löytöjä Tokmannilta (oikeasti olin ostamassa vessapaperia).


















Ja tässä vielä Prisman alelankakorista bongattua:














Vasemmalla oleva karkkivärinen Tango päätyy kaulaliinaksi kummitytölle, samoin oikealla oleva, toiselle kummitytölle.